Un mare mister al Universului: Trăim la marginea unei găuri negre?

0
398

383020_10151632338903185_1332301270_nAstronomii încă nu s-au pus de acord în totalitate asupra modului în care Universul a luat naştere, oscilând între teoria Big Bang şi cea care ia în calcul o gaură neagră 4D. Legile fizicii nu pot explică un eveniment haotic aşa cum ar fi fost cel denumit Big Bang, scrie news.com.au.

Teoria curentă acceptată de cei mai mulţi experţi menţionează că înainte de Big Bang a existat o stare denumită “singularitate”.

Atunci, spaţiul şi timpul erau deosebit de dense şi fierbinţi. Astrofizicianul Stephen Hawking spune că Universul ar fi ieşit dintr-o gaură neagră. Expertul Niayesh Afshordi, de la un institut de profil (Perimeter Institute for Theoretic Physics) afirmă că acea gaură neagră ar fi fost una de tip 4D, iar lumea noastră a ieşit din ea într-o altă dimensiune.

Argumentul specialiştilor împotriva Big Bang este că el nu poate explică inflaţia, adică explozia bruscă a Universului şi expansiunea lui continuă. Practic, noi am fi putut apărea la marginea 3D a unei stele 4D aflată în proces de distrugere, spune Alan Duffy, de la o universitate din Melbourne, Australia.

Cercetătorii în domeniu spun că nouă teorie se potriveşte cu calculele matematice făcute de ei şi dă naştere unei predicţii ce poate fi testată.

În plus, această teorie creează o provocare şi mai mare. Ea nu poate explica deocamdată de unde ar fi provenit universul 4D din care a ieşit al nostru.

care-este-viteza-cu-care-se-invarte-o-gaura-neagra_size1

“Matematică este o modalitate minunată ce permite imaginaţiei noastre să fie liberă şi să creeze universuri şi începuturi posibile, chiar dacă ele nu există”, spune Duffy despre o asemenea posibilitate.

Sursa: ziare.com

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here