Un muzeu al olăritului va fi amenajat în oraşul Balş

0
115

dscn7689Un muzeu al olăritului cu ateliere în care să aibă loc demonstraţii pentru public va fi amenajat în oraşul Balş, au anunţat oficialii locali, citaţi de Agerpres, care au precizat că sunt întrunite condiţiile necesare amenajării obiectivului cultural.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]
Fostul muzeu al oraşului Balş a fost desfiinţat din lipsa unui spaţiu adecvat în care să funcţioneze, în condiţiile în care era amenajat într-o clădire ce a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 2008.

Administraţia locală nu a avut la dispoziţie un spaţiu adecvat pentru muzeu şi acum este necesară o construcţie nouă în acest scop. Dorinţa administraţiei locale de a înfiinţa un muzeu al olăritului se bazează pe tradiţia olăritului din zona Balş – ceramica de Oboga şi de Româna şi pe existenţa în zonă a nu mai mai puţin de 15 meşteri olari care să cunoască şi să practice meşteşugul în mod tradiţional.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here