Un nou crater a fost descoperit pe Lună | FOTO

0
76

Supermoon-Wallpaper-HD-Background-Awesome-1024x576Deși omenirea a realizat remarcabile progrese privind exlorarea spațiului cosmis, iar Luna a fost intens observată și analizată, fiind de altfel și singurul corp ceresc pe care omul a pus vreodată piciorul, se pare că astrul selenar încă ne rezervă surprize.

Recent, a fost descoperit un nou crater pe suprafaţa Lunii văzută dinspre Pământ. Potrivit BBC, în urma analizării datelor colectate de sonda spaţială Grail, care aparține NASA, în timp ce trasa harta suprafeţei Lunii.

Craterului, cu un diametru de 200 de kilometri,  i s-a dat numele Amelia Earhart, prima femeie pilot care a traversat singură cu avionul Oceanul Atlas.

“Acesta este, probabil, primul sau cel de-al doilea crater de asemenea mărime, descoperit pe partea stângă a Lunii, în ultimul secol”, a declarat prof. H. Jay Melosh de la Universitatea Purdue, în cadrul unei conferinţe susţinută în Texas.

1404499467238233

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here