Un număr de 12 mini-cursuri de limbi străine de Ziua Europeană a Limbilor la Cărtureşti

0
159

Ziua Europeană a Limbilor va fi sărbătorită pe 28 septembrie, la Grădina Verona, printr-o excursie lingvistică care va traversa Europa.

carturestiTema evenimentului din acest an este “Călătorie” şi se referă la “Anul European al Cetăţenilor”, potrivit unui comunicat al Institutului Polonez din Bucureşti remis marţi AGERPRES.

Participanţii la evenimentul care se va desfăşura între orele 11,00-17,00 vor învăţa să comande cafea în italiană, să cumpere un bilet la concert în germană, să ceară indicaţii pentru cel mai apropiat restaurant în maghiară sau să-şi însuşească alte unelte din “travel kit”-ul de care oricine are nevoie atunci când călătoreşte, la unul din cele 12 mini-cursuri de limbi europene care vor avea loc dimineaţa sau pot participa în grădină la jocuri lingvistice care pot aduce premii constând în cărţi, dicţionare, ghiduri de conversaţie şi răcoritoare servite pe terasă.

Evenimentul a fost pregătit de către institutele culturale ale ţărilor europene din Bucureşti, membre ale EUNIC – Reţeaua Europeană a Institutelor Naţionale de Cultură cu sprijinul Librăriei Cărtureşti şi a Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti. Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului LinguaFest 2013, coordonat de Comisia Europeană, care include şi acordarea Certificatelor Lingvistice Europene, precum şi Cafeneaua Literară cu tema “Cetăţenia europeană şi dialogul intercultural”, care vor avea loc pe 26 septembrie, la Reprezentanţa Comisiei Europene din str. Vasile Lascăr nr. 31.

Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevărate bogăţii lingvistice: 24 de limbi oficiale şi peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menţionăm limbile vorbite de cetăţenii provenind din alte ţări şi de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenţia asupra acestei imense bogăţii lingvistice şi pentru a încuraja învăţarea limbilor străine, Uniunea Europeană şi Consiliul Europei au lansat, în 2001, iniţiativa Zilei Europene a Limbilor.

Sursa: Agerpres

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here