Cluj-Napoca, declarat cel mai primitor oraș din Europa

0
128

Cluj-Napoca, declarat cel mai primitor oraș din Europa.

Potrivit unui sondaj realizat de TNS Political & Social la solicitarea Uniunii Europene, străinii se pot simţi ca acasă în acest oraş din nord-vestul României.

ClujÎn cadrul sondajului care a măsurat calitatea vieţii în oraşele europene, Cluj-Napoca a ieşit pe primul loc în privinţa atitudinii pozitive a locuitorilor faţă de străini.

91% din respondenţi au declarat că este o idee foarte bună ca oraşul lor să aibă parte de străini, fie ca locuitori sau ca turişti. În comparaţie, doar 83% dintre bucureşteni au aceeaşi părere.

Pe următoarele două locuri la acest criteriu s-au clasat Luxemburg cu 89% şi Cracovia cu 87%.

Nu numai că locuitorii Clujului sunt fericiţi să primească străini, dar au şi mare încredere în ospitalitatea orăşenilor. 75% din respondenţi cred că locuitorii oraşului Cluj-Napoca sunt de încredere şi nu sunt deloc periculoşi. Locuitorii Capitalei sunt mult mai reticenți: doar 31% dintre ei cred că alţi bucureşteni sunt de încredere.

Mai mult, bucureştenii (47% dintre ei cel puţin) sunt convinşi că nici măcar vecinii lor de cartier nu sunt de încredere.

82% din bucureşteni sunt mulţumiţi în general de calitatea vieţii, procent care-i plasează pe antepenultimul loc în clasamentul capitalelor.

Majoritatea procentelor legate de cetăţenii mulţumiţi de calitatea vieţii din capitalele europene sunt de peste 90%.

În schimb, 96% din clujeni s-au declarat satisfăcuţi de calitatea vieţii în oraşele lor.

Sursa: 9am.ro

V-ar putea interesa și aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here