Un păstor bolivian are 123 de ani şi neoficial este cel mai BĂTRÂN OM din lume | FOTO / VIDEO

0
141

batranCarmelo Flores Laura s-a născut în 1890, se declară încă în putere şi ar putea fi cel mai bătrân om din toate timpurile, înregistrat vreodată de Cartea Recordurilor. Păstorul din Bolivia trebuie să aştepte însă ca documentele sale să fie verificate de reprezentanţii Guiness Book, scrie Daily Mail.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]În prezent cea mai bătrână persoană în viaţă înregistrată este japoneza Misao Okawa, în vârstă de 115 de ani, iar cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată în Cartea Recordurilor avea 122 de ani. Franţuzoaica Jeanne Calment a murit în 1997, iar vârsta reprezintă încă un record oficial.

Carmelo Flores Laura, are trei copii, 16 nepoți și 39 de strănepoți. Secretele longevităţii sale sunt plimbările lungi și faptul că nu mănâncă paste sau zahăr. În plus el mărturiseşte că o specie sălbatică de quinoa, bogată în proteine și aminoacizi şi faptul că a fost activ au fost benefice sănătăţii sale.

El zice că şi acum, la vârsta sa, face zilnic plimbări lungi, nu foloseşte baston şi nu poartă ochelari.

batran2

Întrebat câţi ani are, bătrânul le-a răspuns reprezentanţilor Guiness Book: “Ar trebui să fie 100 de ani sau mai mult”, dar nu îşi aduce aminte exact.

Cum certificate de naştere nu existau în Bolivia atunci când s-a născut Flores, data naşterii este consemnată de un document baptist, considerat o înregistrarea oficială a datei naşterii în această ţară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here