Un pianist celebru a înfiinţat o casă de discuri care va promova muzica clasică în mediul online

0
235

muzica-clasica-in-tenesi-1280x720Pianistul şi dirijorul israelian Daniel Barenboim, care a putut fi admirat şi pe scena Festivalului “George Enescu”, a anunţat că a înfiinţat o casă de discuri în colaborare cu Universal Music Group cu scopul de a promova înregistrările de muzică clasică de înaltă calitate în domeniul digital, informează Mediafax, citând Reuters.

Casa de discuri va fi conducă de Daniel Berenboim şi va lansa înregistrări de muzică clasică prin intermediul platformei iTunes în primele două luni de la înfiinţare, după care va lansa albume digitale şi pe alte platforme online. Maerstrul Barenboim a explicat că principalul obiectiv al casei de discuri Peral Music vizează dezvoltarea omenirii şi educaţia muzicală, nu profitul financiar.

“Am asistat la schimbările prin care a trecut locul pe care muzica îl ocupă în societate, iar acest loc este, după părerea mea, unul mult mai firav decât era în urmă cu 60 de ani”, a spus Daniel Barenboim.

“Nu am vrut să accept acest verdict negativ şi de aceea am dorit să găsesc o modalitate pentru a începe ceva care ar putea să capteze interesul tinerei generaţii care se simte în largul ei în universul digital şi care ar putea să fie interesată de un proiect ca acesta, care acţionează exclusiv în spaţiul digital”, a adăugat muzicianul israelian.

Noua casă de discuri nu se va adresa însă doar publicului tânăr, a explicat Daniel Barenboim într-o conferinţă de presă.

Proiectul său ar putea fi un pas important care va marca felul în care noile tehnologii ar putea ajuta industria muzicală, care, după părea celebrului dirijor, “trece printr-o perioadă de tranziţie”.

Primele înregistrări lansate de casa de discuri Peral Music, disponibile deja pe site-ul acesteia, sunt Simfoniile 1-3 de Anton Bruckner, înregistrate de Staatskapelle Berlin. Peral Music va lansa în curând şi două recitaluri de pian ale concertului “The Rite of Spring” de Igor Stravinsky.

Daniel Barenboim este în prezent și director muzical la opera La Scala din Milano, la Opera de Stat din Berlin şi la Staatskappelle Berlin.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here