Un proiect inedit, “năvodul” pentru tinerii plecați în străinătate

0
97

poza_2-465x390Tinerii plecați la studii peste hotare nu vor mai fi considerați un capital pierdut pentru România, grație unui serviciu de recrutare care îi ajută să-și găsească “jumătatea” pe plan profesional. Concret, în loc să bâjbăie singuri în căutarea unui job, absolvenții români de peste hotare vor avea acces la job-uri în companii care le recunosc și apreciază excelența.

Așa a ajuns Mihai Mâinea, un tânăr de 25 de ani originar din Timișoara, să lucreze ca business analyst la o multinațională din Capitală, după mai multe experiențe eșuate cu angajatorii români.

Absolvent al studiilor de licenţă la Universitatea Canterbury, din Regatul Unit, şi al studiilor de masterat la The London School of Economics, tânărul nu încetase niciodată să spere la o carieră în România. “Varianta de a mă întoarce a fost tot timpul pe masă. Chiar mi-am scris lucrarea de dizertație pe o temă la nivelul Romaniei, Bulgariei și Ungariei. Cu toate că am avut opțiuni de muncă în Londra, nu am fost dispus să accept un job care nu mă motiva, doar de dragul de a locui în Marea Britanie”, povestește Mihai.

Soluția a venit din partea serviciului gratuit de recrutare Reviro, menit să-i convingă pe tinerii ca el că există companii care valorifică experiența internațională. „Cei de aici m-au făcut să înțeleg așteptările angajatorilor și m-au pus în contact cu multinaționala unde lucrez de aproape o lună. Procesele de recrutare în general mănâncă foarte mult timp, scrisorile de motivatie în sine sunt laborioase, iar sfaturile lor m-au ajutat enorm”, arată Mihai.

Procesul de recrutare a constat în trei interviuri cu persoane-cheie din conducerea companiei, dar și prezentarea unui studiu de caz, iar astăzi tânărul are libertatea de a “jongla” cu bugetele clienților. Obișnuit să interacționeze cu diverse culturi încă din timpul internshipurilor făcute în Thailanda, India şi China, viața într-o multinațională i se potrivește lui Mihai ca o mănușă.

 “Sunt plătit aproximativ egal comparativ cu un job similar în străinatate, proporțional la nivelul de trai și PIB-ul României. La urma urmei nu este neapărat vorba despre bani, ci mai degraba despre calitatea vieții”, concluzionează tânărul.

Sursa: EVZ.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here