Un român în Maratonul Nisipurilor

0
93

Maratonistul hunedorean Aristide Necula a reușit să treacă și de cea de-a patra etapă, cea mai lungă, a Maratonului Nisipurilor, competiție care se desfășoară în Deșertul Sahara, atletul reușind să străbată cei 81,5 kilometri ai probei în 19 h 7 min 22 sec și să se claseze pe locul 542 în clasamentul general al concursului. 

maraton‘A fost o etapă lungă și obositoare, super epuizantă. De altfel, întreg maratonul este epuizant pentru că încă de la prima etapă totul a fost obositor. După trei zile, deja 10% dintre concurenți au abandonat competiția. Eu am tras foarte mult de mine aseară, ca să pot termina. Un genunchi este aproape pe jumătate afectat, dar încă sunt funcțional. (…) În mâini, într-un picior, voi termina acest maraton’, a declarat maratonistul.

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Aristide Necula a apreciat că liderul cursei, marocanul Elmorabity, este un atlet deosebit.

‘Marocanul Elmorabity e un fenomen: a terminat etapa lungă în 8 ore! Apropo de el, acum 2 ani a abandonat cu puțin înainte de finalul etapei lungi din cauza unei rupturi musculare… Campionul de anul trecut, Ahansal (tot marocan) e pe 3, la 20 min distanță. La femei conduce Laurence Klein (Franța), care a parcurs cei 81 km în 12h 6min’, scrie Necula.

Aristide Necula participă la Maratonul Nisipurilor într-un scop caritabil, el intenționând să strângă fonduri pentru construcția unei ferme sociale la care ar urma să fie găzduiți circa 40 de copii și mamele acestora, victime ale violenței domestice. Proiectul este derulat de Asociația “Pro Vita” din București.

Maratonul Nisipurilor (Maroc) se află la ediția cu numărul 29, fiind apreciat ca una dintre cele mai grele competiții de ultramaraton din lume. Concurenții vor străbate 250 de kilometri prin deșert, pe un traseu împărțit în șase etape.

Ultima zi a maratonului va fi 12 aprilie, când va avea loc o etapă scurtă, de 17 kilometri, dedicată unui scop caritabil pentru UNICEF.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here