Un student a ajutat un băieţel de şase ani să-și poată îmbrăţişa pentru prima dată mama cu un braţ robotic

0
94

1df52c30-17d4-11e4-a20c-11b7cec27627_baiatCu ajutorul cercetătorilor de la o universitate din Florida, un băieţel de şase ani a reuşit să îşi îmbrăţişeze pentru prima dată mama.

Alex Pring s-a născut fără o mână şi nu s-a putut bucura de copilărie ca ceilalţi copii de vârsta lui.

“Încerc foarte mult să fac lucrurile precum ceilalţi, dar cu cât cresc, cu atât e mai greu”, a spus băieţelul, potrivit people.com.

Familia sa nu şi-a permis o proteză standard pentru copil, iar compania de asigurări a refuzat să suporte intervenţia pe motiv că proteza trebuie schimbată prea des. Fără o asigurare, preţul unui astfel de braţ artificial ajunge la 40.000 de dolari.

Încercând să găsească o soluţie, mama lui Alex a contactat E-nable, o organizaţie care produce membre robotice pentru copii.

Impresionat de povestea micuţului, Albert Manero a avut o idee ingenioasă- crearea unui braţ robotic folosind o imprimantă 3D. Cu ajutorul unei echipe de cercetători americani, studentul a creat modelul în câteva săptămâni, cu numai 350 de dolari.

alex3alex1alex2

Sursa: ro.celebrity.yahoo.com

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here