Un student român, finalist la Sony World Photography

0
88

batraniSebastian Văcăriuc, student la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, este finalist în competiţia de fotografie Sony World Photography Awards Student Focus 2014.

“Student Focus” este unul dintre cele mai mari programe internaţionale de fotografie dedicate studenţilor. În acest program sunt implicate 230 de instituţii educaţionale din lumea întreagă, iar scopul acestuia este de a sprijini şi inspira generaţiile viitoare de fotografi.

Programul oferă o varietate de competiţii, tutoriale şi oportunităţi şi acces la o reţea profesională complexă de contacte din domeniu, pentru a ajuta fotografii talentaţi să devină profesionişti. Mulţi dintre finaliştii ediţiilor anterioare din competiţiile Student Focus lucrează acum în industria fotografiei.

Student de 23 de ani din România, printre finalişti

Sebastian Văcăriuc, student în anul al doilea la Univerisitatea Babeş-Bolyai, unde urmează cursuri de fotografie, este din Botoşani şi are 23 de ani. El şi-a asigurat locul între cei 10 finalişti din lumea întreagă cu imaginea denumită ”Bătrân pe un câmp unde se sfârşeşte oraşul”. Imaginea a fost realizată ca urmare a unei cerinţe ce vizează subiectul ”Ştirile de mâine”, într-o singură imagine.

”Fotografia a fost realizată în octombrie 2013, pe un câmp de la marginea oraşului Cluj-Napoca. După câteva minute, l-am zărit pe acest bătrân şi am vrut să surprind contrastul dintre el şi ambientul sălbatic, mărginit în zare de blocurile din oraş. Ca de obicei, am văzut o conexiune între elementele componente ale imaginii, iar scopul meu era să o surprind”, spune Sebastian Văcăriuc despre fotografia sa.

”Am fost foarte fericit să aflu că sunt unul dintre finaliştii competiţiei. Acest rezultat îmi dă mai multă încredere în mine şi este dovada că am progresat de-a lungul timpului. Am considerat ultima cerinţă a concursului ca pe o nouă provacare şi voi face tot posibilul să ating standarele acestei competiţii”, completează Sebastian Văcăriuc. Fotografia de portret este ramura preferată de Văcăriuc din fotografie şi speră ca va avea o carieră în această categorie. În calitate de finalist, Văcăriuc a câştigat o cameră foto full frame Sony α7 , pe care va trebui să o folosească acum pentru a rezolva a doua cerinţă a competiţiei: o serie de fotografii cu numele ”Autoportrete”. O singură serie va fi aleasă câştigătoare de către juriul concursului. Toţi finaliştii beneficiază, de asemenea, de o călătorie în Londra, alături de profesorii lor, pentru a participa la gala de premiere Sony World Photography Awards 2014, ce are loc pe 30 aprilie.

Sursa: adevarul.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here