Una dintre fiicele lui Picasso donează lucrări muzeului din Paris dedicat artistului

0
268

the-dreamFiica mai mare a pictorului Pablo Picasso, Maya Widmaier Picasso, a donat Muzeului Picasso din Paris un desen și un caiet cu desene ale tatălui său cu ocazia redeschiderii muzeului, prevăzută pentru luna octombrie, a informat vineri avocatul său, potrivit EFE.

Desenul, care reprezintă un cap de femeie, datează din 1908, din perioada cubistă. Pe spatele planșei apare partea inferioară a feței poetului Guillaume Apollinaire, care, în realitate, reprezintă jumătatea unei lucrări deja expuse în muzeu. Caietul conține în total 38 de desene, nuduri executate în creion în aprilie 1960.

Maya Widmaier Picasso a explicat într-un comunicat că prin această donație dorește să ‘sprijine echipa care a contribuit împreună cu ministrul culturii și comunicării, Aurélie Filippetti, la redeschiderea muzeului’.

Lucrările de restaurare a Muzeului Picasso, închis de cinci ani, au suscitat tot felul de controverse, în principal din cauza întârzierilor, dar și ca urmare a constantelor probleme cu conducerea acestuia. Inițial, se prevăzuse ca vizitatorii să poată intra din nou în micul palat din cartierul Marais — care găzduiește o colecție de 5.000 de lucrări de Picasso — încă din luna iunie însă, în luna mai, redeschiderea a fost amânată pentru toamnă.

Aurélie Filipetti a revocat-o în mai pe Anne Baldassari, care conducea muzeul. În luna iunie, Laurent Le Bon a fost numit președinte al Muzeului Picasso din Paris.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here