Unghiera. Ştiaţi că…

0
477

UnghieraUnghiera, instrument pentru tăierea unghiilor, este un obiect banal pentru omul modern., dar nu multă lume ştie că o formă primitivă de unghieră, un tăietor de unghii cu mâner de os, a fost descoperită într-un mormânt al Culturii Hallstatt ce datează din secolele VIII-VI î.Hr. De regulă este fabricată din oțel inoxidabil, dar există și variante din aluminiu sau plastic.

Inventatorul unghierei nu este cunoscut, dar se știe că primul patent pentru îmbunătățirea unghierei aparține lui Valentine Fogerty și datează din 1875, dovadă că unghiera exista la acea dată, transmite Agerpres.

Alte brevete pentru îmbunătățirea unghierei au fost oferite lui William C. Edge în 1876 și lui John H. Hollman în 1881. Cereri de patentare pentru noi modele de unghiere au depus și Eugene Heim și Celestin Matz, în 1881, precum și George H. Coates, în 1885. În 1905, Chapel S. Carter și-a brevetat o unghieră, obținând patentul ulterior, în 1922.

În 1903, compania ”H.C. Cook” din Ansonia, Connecticut, a fost încorporată de către Henry C. Cook, Lewis I. Cook și Chapel S. Carter. În 1913, Carter a devenit secretar al companiei, iar în 1928 a devenit președintele acesteia. Potrivit lui Carter, unghiera ”Gem”, unghiera de brand a corporației, a apărut în anul 1896.

În 1947, William E. Bassett, fondatorul companiei ”W.E.Bassett”, a creat unghiera ”Trim”, după design-ul existent încă din secolul XIX, la care a adăugat însă două opritoare la bază pentru a preveni mișcarea laterală, a înlocuit nitul prins cu un nit dințat și a adăugat un suport pentru degetul mare pe brațul mobil.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here