Unic în România: Un măgar alb este mândria Grădinii Zoologice din Reşiţa

0
902

Destinatii-turisticeGrădina Zoologică din Reşiţa se poate mândri în prezent cu 320 de exemplare de animale din 43 de specii, printre care şi un măgar alb de Baroc, unic în România.

“Vrem să dăm mai multă viaţă Grădinii Zoologice din Reşiţa. Au fost aduse mai multe animale, astfel că în prezent sunt 320 de exemplare, din 43 de specii. Măgarul alb de Baroc, de exemplu, este unic în România la ora actuală. Acesta poate fi admirat doar la Reşita. De trei zile ne mândrim cu acest exemplar. Nu necesită îngrijiri speciale. Este un exemplar deosebit, prin culoarea lui şi prin ochii albaştri. În luna februarie s-au amenajat şi ţarcurile animalelor periculoase de pe raza grădinii zoologice, astfel că acum au mai mult spaţiu şi se simt mult mai bine”, a declarat Gabriel Stănucă, directorul Grădinii Zoologice din Reşiţa, citat de Agerpres.

Potrivit autorităţilor locale, investiţiile la Zoo Reşiţa vor continua în acest an. Deocamdată, a fost alocată suma de 50 mii lei pentru locuri de joacă şi pentru mobilier urban. Tot în acest an, se are în vedere şi achiziţionarea unor ponei pitici.

Totodată, pe lângă diversitatea animalelor, administraţia locală are în vedere înfiinţarea unui parc de aventură, în incinta Grădinii zoologice.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here