Unica scrisoare scrisă pe Titanic chiar în noaptea naufragiului este scoasă la licitaţie | FOTO

0
271

Scrisoare Esther Hart3Singura scrisoare redactată pe Titanic chiar în noaptea tragediei este scoasă la licitaţie în 26 aprilie, în Marea Britanie, informează Casa Henry Aldridge & Son. Identitatea actualului proprietar nu a fost divulgată, dar acesta ar putea obţine pe preţioasa epistolă chiar şi 120.000 euro.

Potrivit EFE, scrisoarea a fost scrisă de Esther Hart, care a supravieţuit tragediei, şi era destinată mamei sale, care trăia în Chadwell Heath, Essex.

A supravieţuit naufragiului

În noaptea în care  Esther Hart a scris scrisoarea care nu a fost trimisă niciodată, la 14 aprilie 1912, Titanicul s-a ciocnit cu un aisberg în călătoria sa inaugurală de la Southampton la New York, ceea ce a provocat scufundarea sa în dimineaţa următoare.

Esther Hart şi fiica sa Eva, de 7 ani, au fost salvate, iar Eva a trăit până în 1996, însă tatăl său, Benjamin, a murit în naufragiu.

Ce scrie în preţioasa epistolă

Scrisoare Esther Hart
Potrivit Herny Aldridge & Son, Hart a scris în scrisoare că se simţea rău şi că nu putuse să mănânce şi să bea, dar că fiica sa se simţea bine şi urma să cânte în noaptea respectivă într-un concert la bordul vasului.

Purtătorul de cuvânt al casei de licitaţii, Andrew Aldridge, a evidenţiat marţi importanţa pe care o are această “piesă legendară”, dat fiind faptul că este vorba de singura scrisoare scrisă în acea noapte tragică.

Scrisoare Esther Hart4

În urma scufundării Titanicului şi-au pierdut viaţa peste 1.500 dintre cele 2.224 de persoane aflate la bord, iar epava a fost găsită la 4.000 de metri adâncime, în 1985.

Scrisoare Esther Hart2

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here