Unicul bine

0
97
unic binecuvantare„Binecuvânta-voi pe cei ce te vor binecuvânta… și se vor binecuvânta întru toate neamurile pământului.” (Facerea 12, 3)

Cât de mulți sunt printre noi cei ce vor să primească binecuvântare de Sus, dar care trăiesc de fapt numai pentru ei înșiși! Ei nu înțeleg că binele cel mai înalt și cel mai profund, singurul bine adevărat, constă în a trăi pentru ceilalți, a le sluji, a împărți cu ei tot ce primim noi înșine.

Numai acesta este rostul adevărat al vieții, doar în aceasta e libertatea. Numai cei binecuvântați de Dumnezeu pot fi o binecuvântare pentru alții. Vrei să primești binecuvântarea dată lui Avraam? Urmează-L pe Domnul: dă tot ce ai. Supune-te Domnului, lasă-i pe toți și toate în seama Lui, și vei fi izvor de apă vie. Vrei să fii o binecuvântare pentru aproapele tău? Lasă-te răsădit într-un alt pământ. Dacă te-ai unit cu Hristos, dacă te-ai răstignit împreună cu El, dacă ai prins rădăcini în Împărăția Lui, atunci vei răspândi binecuvântarea Lui. Numai cei ce rămân în Hristos pot întinde o mână de ajutor fraților care pier.

Binecuvânta-voi pe cei ce te vor binecuvânta, zice Domnul. El înalță un zid în jurul lui Avraam, pe care pune pecetea Sa. Cel ce a întărit inima sa în Domnul, pe care Domnul l-a luat sub sfântul Său acoperământ, n-are pricină să se teamă de uneltirile diavolești și nici de cele omenești, fiindcă pentru el toate se lucrează spre bine (Romani 8, 28).

Izvorându-ne apă vie, El va acoperi, la timpul potrivit, toate neajunsurile noastre. Ne va da credință, nădejde, răbdare și putere ca să mergem înainte spre credință, nu prin cunoaștere.

Așadar, să ne încredințăm Domnului fără a șovăi. De bună seamă, El n-o să ne lase în beznă, ci o să lumineze calea noastră cu lumină cerească, care, ca zarea dimineții, se mărește mereu până se face ziua mare (Proverbe 4, 18).

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here