UNITER: Eusebiu Ștefănescu a fost o prezență de o eleganță firească

0
81

eusebiu_stefanescu_biografie_blog_vedeteActorul Eusebiu Ștefănescu a fost “o prezență de o eleganță firească”, un actor care a trăit intens prin teatru și poezie, se arată într-un comunicat al Uniunii Teatrale din România (UNITER).

 “Avea o privire fixă, dar sinceră, simplă, care te dezarma, care te făcea să-ți fie teamă de gândurile tale sumbre, o privire care alunga perfidia. A fost o prezență de o eleganță firească, cu un zâmbet discret, dar care ascundea cea mai îmbucurătoare taină. Aceea a trăitului intens în și prin teatru și poezie. Ca profesor, a reușit să transmită, să călăuzească promoții întregi de viitori actori către perfecțiunea, către severitatea controlată a forței cuvântului bine rostit sub reflectoare”, se arată în comunicat.
Eusebiu Ștefănescu a fost actor la Ploiești, apoi la Teatrul Mic și din 1996 la Teatrul Național din București. “Recitator desăvârșit al lui Mihai Eminescu, Nichita Stănescu și Teodor Răpan, Eusebiu Ștefănescu s-a dedicat și scrisului. Amintim ‘Arhivarul clipei — Din culisele scenei’, ‘Magister Vitae sau Magia oralității’, ‘Retorica limbajului scenic — Magul captiv'”, mai notează reprezentanții UNITER.

“Membru al Senatului UNITER, Eusebiu Ștefănescu primea, în 2014, la Gala Premiilor UNITER, premiul președintelui pentru ‘contribuția sa la frumoasa rostire a poeziei’. La aproape un an de la primirea acestui premiu, Eusebiu Ștefănescu pleacă dintre noi și lasă un gol imens”, se menționează în comunicatul UNITER.

Eusebiu Ștefănescu a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Militar din Capitală. Artistul avea 70 de ani.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here