Urmează-L pe Hristos

0
148

urmeazaȘi trecând Iisus de acolo, a văzut un om care ședea la vamă, cu numele Matei, și i-a zis: „Urmează-Mă!” Și, ridicându-se, a mers după El. (Matei 9, 9)

Mântuitorul ne cheamă și pe noi cu aceste cuvinte: Urmează-Mă! Ne găsește oriunde am fi, și glasul Lui răsună în străfundul conștiinței noastre. Ne rămâne doar să răspundem la această chemare: să ne ridicăm și să-L urmăm. Hristos ne spune: „Urmează-Mă pe calea îngustă a datoriei smerite și adeseori grele.” Răspunde la chemarea glasului dumnezeiesc și a glasului propriei tale conștiințe ridicându-te pentru a te consacra unui scop sfânt și, urmând scopul acesta, urmează-L pe Dumnezeu!

Mergi fără să dai uitării munca ta zilnică; urmează-L pe Domnul cu supunere, cu smerenie și cu dragoste, cu iubire pentru aproapele tău și cu hotărârea de a-i sluji; mergi fără să te clatini, cu uitare de sine, dăruiește-te întru totul chemării dumnezeiești. Nu te opri, nu privi în urmă, nu te teme de cele ce ai să pătimești (Apocalipsa 2, 10). Să nu te tulbure nici piedicile, nici lupta, să nu disprețuiești pe nimeni, să mergi mână în mână cu cei disprețuiți și umiliți, înaintează mereu cu pași siguri, răspândind în jurul tău nemuritoarea sămânță a binelui. Aceasta se va pârgui la timpul său și îi vei culege roadele în veșnicie. Trebuie doar să-L urmezi pe El, să mergi cu ochii la Împăratul și Săvârșitorul credinței – la Iisus (Evrei 12, 2).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here