De ce vopsim ușile în alb?

0
193

ușile albeUșile albe – eleganta clasica

Fiecare dintre noi, atunci când purcedem la realizarea curățeniei de vară, primăvară sau toamnă, ne gândim fie ce culori să alegem pentru a ne vopsi camera sau ușile, fie cum să redecorăm propriul cămin, pentru a aduce inovație.

Indiferent de stilul în care ne amenajăm locuința, trebuie să acordăm întotdeauna atenție detaliilor, fiindcă aceste aspecte fac diferența. Ușile pot fi un exemplu,  în acest sens, întrucât ele pot oferi notă definitorie propriei noastre camere.

De asemenea, acestea trebuie sa fie mereu în consonanță stilistica cu locuința ta.

Potrivit www.garbo.ro , albul se numară printre preferințele designerilor de câteva sezoane, iar ușile albe sunt și ele un exemplu în acest sens.

Mai departe vă vom prezenta câteva motive pentru care merită să utilizăm culoarea alb pentru vopsirea ușilor.

În primul rând, ușile albe au o eleganță a parte, indiferent de modelul lor; acestea pot adăuga o nota sofisticată fie că este vorba de un spațiu clasic sau unul contemporan.
În al doilea rând, ușile albe sunt perfecte, indiferent de paleta cromatică a încăperii.

Fiind o non culoare, unul dintre marile avantaje ale albului este că poate fi asortat cu orice culoare. Acest lucru se aplica şi în cazul uşilor albe.

Astfel, indiferent că pereţii sunt vopsiţi albi sau cu o culoare puternică, nu trebuie să îţi faci probleme în privinţa uşilor, întrucât se vor încadra perfect în decor. 
Mai mult, pardoseala și tâmplăria nu pot fi neapărat asortate cu nuanță albă a ușilor.

Un alt motiv pentru care ar trebui să achiziţionezi sau să îţi vopseşti uşile albe este faptul că poţi să nu îţi mai faci griji în legătură cu faptul dacă se potrivesc sau nu cu pardoseala şi cu tâmplăria ferestrelor. În general, atunci când acestea se aleg, trebuie să se ţină cont de toate; vrei să eviţi să ai mai multe nuanţe şi texturi de lemn. Având ușile albe, însă, le vei putea asorta cu orice tip de finisaj, ne informează specialiștii.

Alegerea cea mai bună pentru spațiile mici sunt tot ușile vopsite în alb, fiindcă în genere, în spațiile mici trebuie evitate culorile foarte închise şi o diversitate mare cromatică şi de texturi, întrucât încarcă vizual.

Mai puteți alege o uşă cu tâmplărie albă şi cu sticlă, pentru a scoate în evidenţă o zonă anume; dacă se dorește a se pune în valoare o anumită zonă – o altă încăpere sau poate chiar o panoramă, atunci se poate alege o uşă cu tâmplărie albă şi parţial vitrată. Ancadramentul alb nu va face decât să scoată în evidenţă ceea ce se vede în spatele uşii.

Alexandra G. 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here