Usturoi – Cel mai eficace antibiotic natural
Atunci când ne confruntăm cu o problemă de sănătate dăm repede o fugă la farmacie sau la medic pentru a cere o reţetă cu medicamente. Dar v-aţi gândit vreodată că puteţi să rezolvaţi problemele şi fără mergeţi la farmacie?
Rețeta cu usturoi – alungă răceala
Ei bine, în cele ce urmează vă vom spune că cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur este usturoiul.
„În prezenţa sucului sau, germenii de răceli, gripe şi viroze nu au nici o şansă; descompune flegma, combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plamânii”, ne informează specialiştii.
Usturoiul este „o plantă atât de puternică, încât, atunci când e aplicată pe picioarele cuiva, intră rapid în sânge şi poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei şi alungarea răcelilor”.
Rețeta cu usturoi este foarte simplă. Se face tocând câţiva căţei de usturoi, amestecându-i cu puţin untdelemn de măsline şi aplicând mixtura pe tălpi.
Este un fapt demonstrat că usturoiul contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate a omului.
De pildă, oameni bolnavi de plamâni – ajunsi în pragul morţii – suferind de tot felul de maladii respiratorii (astma, emfizem şi oribilele bronşite, alergii şi abcese pulmonare) au învins cu ajutorul acestei plante miraculoase.
Usturoi – combate germeni “de care penicilina stă deoparte”
După ani întregi de cercetări, oamenii de ştiinţă au confirmat “puterea de penicilina” a usturoiului. Ei au reușit să izoleze diversele substanţe din plantă.
Alliina, prima substanta izolată, “avea efect contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonella, dizenteria şi contra stafilococilor care provoacă furunculele şi ulceraţiile purulente ale pielii; o eficienţă similară o are şi împotriva streptococilor, care sunt cauzatoare de scarlatină, difterie, erizipel, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică)”, relatează cercetătorii.
Este anticancerigen
Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mâncarii în alimente si în intestine). Acționează contra febrei tifoide, holerei si TBC.-ul. De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substanţe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. Ajoena este o substanţă care “diluează” sângele, astfel prevenind cheagurile potenţial periculoase.
Mai mult, este dovedit că usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu organic. Este vital în prevenirea bolilor de inimă şi a multor forme de cancer.
Astfel, în momentul în care animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doză din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, timp de douăzeci şi patru de ore.
Contribuie la reducerea înfundării arterelor
Şi pentru a preveni bolile arteriale este indicat a se consuma usturoi.
De exemplu, testele medicale au demonstrat că rădăcina cu aromă înţepătoare are “o acţiune protectoare foarte semnificativa” în limitarea efectelor coagularii sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia şi H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicală britanică The Lancet, apărut în 29 decembrie 1973. Atunci medicii au opinat că sângele a zece pacienţi s-a coagulat mai încet, când aceştia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fără usturoi.
Acest fapt înseamnă că usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grăsime pe pereţii arterelor şi ajuta la prevenirea colmatarii acestora. O suta de grame de unt s-au adăugat la o masă consumată de pacienţii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la sută. După trei ore, mâncării identice i s-a adăugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi. Colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la sută.
Scade hipertensiunea
Numeroşi medici recomandă usturoiul ca fiind cel mai sigur şi de nădejde mod de a coborî hipertensiunea, chiar dacă încă nu se ştie o cauză exactă.
Unii doctori afirmă că dieta cu usturoi dilată (deschide) arterele, ușurând presiunea. Alţii remarcă puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescută.
Simptome ca slăbiciunea, ameţelile, pulsaţiile dureroase ale capului, ţiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiraţia scurtă, durerile de şale, amorţelile sau furnicăturile sunt primele pe lista de afecţiuni a căror antitod pare a fi usturoiul, spun medicii.
Mai mute despre plante găsiți la rubrica Sănătate.
Alexandra G.
Jurnal Spiritual