Utilizarea arnicăi

0
117

arnicaNu vă lăsați păcăliți de frumusețea arnicăi. Florile acestei plante de munte asemănătoare margaretei conțin niște compuși foarte toxici care pot crește periculos tensiunea arterială şi pot provoca probleme cardiace permanente. Deci, nu consumați niciodată uleiurile de arnică sau infuziile preparate din flori uscate. În schimb, pentru aplicații externe, arnica este deosebit de eficientă în cazul problemelor musculare, al vânătăilor şi al entorselor. Dacă ați suferit vreun accident minor sau v-aţi rănit în timpul unei activități sportive, arnica este indicată pentru a vă calma durerile.

Vindecă vânătăile şi elimină durerile.

Arnica – La ce folosește?
  • bursită şi tendinită
  • dureri de picioare
  • sindromul de tunel carpian
  • vânătăi

Folosirea acestei plante a fost aprobată de Comisia E din Germania – autoritatea în materie de siguranța şi utilizarea plantelor medicinale – pentru tratamentul extern al vânătăilor şi al durerilor şi suferințelor musculare. Nu utilizați niciodată arnica pentru uz intern (în remediile homeopatice este atât de diluată încât nu provoacă efecte adverse) şi evitați contactul cu ochii, gura şi rănile deschise deoarece este toxică.

Citiți și Plantele leguminoase și valorile lor nutritive – O alegere adecvată pentru post.

Arnica se găsește sub formă de gel, cremă, unguent şi tinctură. Ca alternativă, se pot folosi şi compresele cu arnică. Pentru aceasta, preparați la început un ceai tare infuzând două lingurițe de flori de arnică la o cană cu apă fierbinte. Lăsați să se răcească, înmuiați apoi un prosop curat şi aplicaţi pe regiunea dureroasă. Arnica este indicată pentru:

Vindecarea vânătăilor

– vindecarea vânătăilor. Arnica vindecă vânătăile şi ajută organismul să absoarbă sângele strâns în țesuturi. Crema sau unguentul care conține 5-25% extract de arnică, aplicat de câteva ori pe zi, înlătură durerile şi inflamațiile – precum şi aspectul lor inestetic de pete purpurii.

Dacă doriți s-o folosiți sub formă de tinctură, amestecați o parte de tinctură la 3 până la 10 părți apă. Înmuiați în soluție un prosop curat şi apoi aplicați pe vânătaie. Două dintre substanțele chimice conținute de arnică, helenalina si dihidrohelenalina, sunt absorbite de piele având proprietăți analgezice şi antiinflamatoare. De asemenea, puteți lua şi 1 sau 2 tablete din remediul homeopatic Arnica 30 c cât mai repede posibil după ce v-aţi lovit pentru a evita apariția vânătăilor. Respectați indicațiile de dozaj din prospect.

Calmarea entorselor și a luxațiilor

– calmarea entorselor și a luxațiilor. Deoarece are proprietăți antiinflamatoare, arnica este indicată pentru tratarea unor luxații ușoare. De asemenea, ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, crescând fluxul de substanțe nutritive către mușchii inflamați, precum și la înlăturarea unor  reziduuri din leziune – de exemplu acidul lactic, substanță care provoacă dureri. Arnica ajută, de asemenea, la ameliorarea durerilor. Nu folosiți arnica pe răni deschise deoarece este foarte toxică atunci când este administrată intern.

Citiți și Plantele medicinale – O alternativă la tratamentele nocive.

Calmarea picioarele obosite

– calmarea picioarele obosite. Vă simțiți picioarele obosite la sfârșitul zilei? Încercați să le cufundați în apă călduță în care ați adăugați o lingură de tinctură de arnică. Circulația se îmbunătățește instantaneu, ducând la dispariția durerilor.

Aveți grijă la erupții

Majoritatea persoanelor se pot bucura de beneficiile acestei plante fără a manifesta niciun efect secundar. Cu toate acestea, în cazul în care sunteți alergic la helenalină, unul dintre compușii activi din arnică, utilizarea regulată a acestei plante poate duce la apariția dermatitei de contact, o afecțiune nu gravă, dar extrem de iritantă a pielii. Este mai probabil să apară la persoanele care folosesc adeseori planta sau aplică o tinctură concentrată pe zona de piele afectată.

Citiți și Asocieri binefăcătoare de plante medicinale pentru diverse afecțiuni.

În cazul în care sunteți alergic la crizanteme sau la un alt membru al acestei familii de plante (Asteraceea), trebuie să evitați arnica, plantă care face parte din aceeași familie.

1001 de remedii casnice, Reader s Digest

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here