Violoncelistul român Valentin Răduțiu, în concert la ICR Berlin

0
89

Violoncelistul român Valentin Răduțiu va susține vineri un concert la Berlin, evenimentul fiind organizat în continuarea seriei de concerte de muzică clasică începută în 2013 la sediul Institutului Cultural Român din Berlin.

ValentinValentin Răduțiu va interpreta lucrări de Haydn, Max Bruch și Tschaikowsky alături de pianistul suedez Per Rundberg.

Potrivit unui comunicat de presă al ICR Berlin, violoncelistul român Valentin Răduțiu este considerat a fi unul dintre cei mai talentați interpreți din noua generație. El a studiat la Universitatea de Muzică și Arte Mozarteum din Salzburg. A fost elev al lui Clemens Hagen, David Geringas și Heinrich Schiff. Valentin Răduțiu a obținut numeroase premii la concursuri internaționale de renume.

A cântat până în prezent în săli de mare prestigiu, precum Filarmonica din München sau Konzerthaus Berlin. A fost interpret în cadrul unor festivaluri importante precum Schleswig Holstein Festival, Heidelberger Frühling; Cellobiennale Amsterdam, Fürstensaal Classics; Hong Kong Arts Festival și Klangspuren Tirol.

Presa de specialitate din Germania îl recunoaște drept un artist promițător; este capabil de a avea „o carieră concertistică la cel mai înalt nivel” (Lennart Schneck, Frankfurter Allgemeine Zeitung). Harald Eggebrecht de la Süddeutsche Zeitung laudă complexitatea intepretărilor sale. La aceasta contribuie nu numai tehnica superioară, ci și inteligența, atenția meticuloasă și abilitatea de a insufla interpretării „un ton personal, inconfundabil.”

Sursa: ziare-pe-net.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here