Varza. Ştiaţi că…?

0
269

varza…varza este medicamentul minune pentru diabetici?

Gustoasă şi convenabilă ca preţ, varza este un aliment sănătos, bun ca şi medicament, pentru multiplele sale proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare. Conţine vitamina B3(are efect energizant), vitamina K (are rol antihemoragic) dar şi vitamina U (care protejează mucoasa tractului gastrointestinal de formarea ulcerului şi contribuie la tratarea ulceraţiilor). Varza include numeroase săruri minerale (calciu, potasiu, fosfor, sulf, magneziu, cupru), Vitaminele A, B, C, E, H şi K, proteine şi glucide. Prin urmare, poate fi folosită în tratarea a circa 80 de boli.

Dă vitalitate organismului
Este o legumă la îndemâna tuturor, cu efecte miraculoase asupra organismului. Preparată sub diverse forme, varza poate trata cu succes diverse afecţiuni. Este disponibilă în multe soiuri: roşie sau violetă, verde sau varză de Bruxelles, toate soiurile fiind surse importante.

În timpul unei cure de revitalizare a organismului se preconizează o porţie zilnică de 300-400 g de salată de varză albă combinată cu cea creaţă, sau 50 ml de suc (trebuie consumat între mese).
Sulforafanul, o substanţă care se află în această plantă, stimulează producerea în organism a unor enzime.

Este bogată în fibre alimentare
Poate fi considerată „medicamentul minune”, deoarece contribuie la reglarea valorii glicemiei. Se recomandă consumul de salată de varză, de cel puţin 3 ori pe săptămână. Cea mai indicată formă este cea crudă, servită ca aperitiv, cu puţin ulei de măsline, sare, mărar şi suc de lămâie. Lucrurile nu se opresc aici, obişnuinţa de a o consuma timp de 3 zile pe săptămână are numeroase avantaje: reduce cantitatea de hrană consumată la fiecare masă, curăţă organismul de toxine şi ajută în regimurile disociate.
În cazul fierberii se vor pierde multe dintre vitaminele pe care le conţine. Cea mai sănătoasă cale de preparare este fierberea la abur. Astfel, îşi păstrează intacte toate proprietăţile.
Varza roşie, indicată în cazul alergiilor
Dacă cea albă conţine mai multă vitamina C decât portocala, sora ei roşie are o concentraţie de 6-8 ori mai mare. De aceea, consumul de salată (150 g) sau suc (100 ml) de 3 ori pe zi este indicat în cazul stărilor de febră şi pentru stimularea acţiunii sistemului imunitar.

Antocianinele, pigmenţii care îi dau culoarea, au o funcţie foarte importantă în prevenirea şi combaterea degenerării celulelor din sistemul nervos central.

Studii statistice susţin că în cazul populaţiilor unde varza este consumată ca aliment de bază, murată sau crudă, se observă creşterea imunităţii la o multitudine de forme ale bolii canceroase.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

Ceapa… Ştiaţi că?

Castravetele amar. Ştiaţi că…?

Cartofii… Știați că?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here