Vedeta alimentaţiei de vară şi cele 10 beneficii uluitoare ale sale

0
68

copil-pepeneUnele alimente sunt provoacă o reală plăcere când sunt mâncate iar pepenele roşu este cu siguranţă printre primele în acest sens. Combinaţia unică de verde-alb-roşu şi gustul dulce inconfundabil parcă nici nu ne dau voie să luăm viaţa în serios şi ne fac să strigăm: „este varaaaa!!”. Şi că şi cum nu este un motiv suficient ca să mâncăm zilnic pepene roşu, el mai este şi plin de elemente nutritive şi nu are pic de grăsime. Multe persoane consuma pepenele roşu doar că gustare însă la câte beneficii aduce corpului, vă recomandăm să îl consideraţi vedeta alimentaţiei voastre pe timp de vară.

Dacă copilul nu se prea înghesuie să mănânce spanac sau linte, alimente bogate în potasiu, oferă-i o felie de pepene roşu în schimb. El este o uriaşă sursa de potasiu, ce ajută muşchii şi funcţiile sistemului nervos, menţine echilibrul electrolitic corespunzător al corpului şi balanţa dintre acid-alcalin în corp şi scade riscul hipertensiunii arteriale.

Beneficiile pepenelui roşu sunt, aşadar, uluitoare. Indiferent câte felii mănânci, cu siguranţă te vei alege cu una din cea mai bogată combinaţie de antioxidanţi ce există în natură.

Pepenele roşu este o sursă excelentă de vitamina A, antioxidantul care ajută la sănătatea ochilor, vitamina C care întăreşte imunitatea şi vitamina B6

Roşiile au fost mereu considerate o mare sursa de licopen, un foarte puternic antioxidant care lupta împotriva multor tipuri de cancer, îndeosebi a cancerului de prostată sau de sân. Pepenele roşu însă are concentraţie mai mare de licopen decât orice altă legumă sau alt fruct proaspăt. Culoarea roşie a pepenelui este dată tocmai de acest licopen.

Este un fapt surprinzător că pepenele roşu este singurul fruct care conţine cea mai mare concentraţie de licopen din natură.

Pepenele roşu este fructul cel mai bogat în electroliţi, sarurile de sodiu şi potasiu pe care le pierdem prin transpiraţie.

Pepenele roşu este foarte bogat în vitaminele B care întăresc funcţia creierului şi ajuta la convertirea proteinelor în energie celulară. Întrucât are cea mai mare concentraţie de apă dintre toate fructele (90% este apa) este considerat mult mai valoros decât alte fructe.

Pepenele roşu are un efect special răcoritor şi este foarte bogat într-un aminoacid citrulina, de care corpul nostru are nevoie ca să creeze alt aminoacid, arginina, care este folosit în ciclul ureei ca să elimine amonia din corp.

Antioxidanţii conţinuţi de pepenele roşu ajuta la reducerea severităţii astmului bronşic, a cancerului de colon, a afecţiunilor de cord, a artritei reumatoide şi a cancerului de prostată.

Pepenele roşu conţine multă tiamina, potasiu şi magnesiu, minerale care ne protejează de aşa de multe afecţiuni.

Pepenele roşu nu are strop de grăsime dar ajută producţia de energie şi protejează împotriva degenerărilor celulare.

Când căldura verii ne epuizează, a mânca pepene roşu este o alternativă excelentă la diverse băuturi răcoritoare sau energizante. Întrucât conţine foarte multă apă, ne poate hidrata în timp ce alte băuturi energizante conţin şi cafeină care deshidratează corpul.

Nimic nu poate oferi mai multă satisfacţie într-o zi caniculara şi uscată de vara decât o felie suculenta şi răcoritoare de pepene roşu!

Sursa sfatulparintilor.ro