Liber la sesiuni foto cu vedetele Delfinariului din Constanța

0
247
Dolphin Kids Tour SJC (2)Noul regulament al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, ce a intrat în vigoare la începutul lunii februarie, acordă pentru prima dată permisiunea vizitatorilor şi spectatorilor să-şi facă poze cu artiştii necuvântători. 

Managerul general al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, dr. Adrian Bâlbă, a declarat, pentru Agerpres, că pentru prima dată de la inaugurarea instituţiei vedetele Delfinariului vor putea participa la sesiuni foto cu vizitatorii sau spectatorii sesiunilor de dresură, imortalizarea în prezenţa graţioaselor “artiste”, femelele Chen Chen şi Ni-Ni, fiind condiţionată de achitarea unei taxe de 150 de lei.

“Noi oferim posibilitatea realizării unor instantanee foto sau chiar pictoriale cu Chen-Chen şi Ni-Ni, pentru toţi amatorii de inedit, atât în sesiuni individuale cât şi de grup, ba chiar cei mai cutezători pot îmbrăca şi un costum din neopren pentru a fi fotografiaţi în timp ce interacţionează cu delfinii, în bazin”, a precizat dr. Bâlbă.
Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii a mai declarat că achitarea taxei de imagine deschide oportunitatea realizării de fotografii nu doar cu delfinii, ci cu toate animalele din incinta Microrezervaţiei sau din cadrul Expoziţiei de păsări exotice.
“Este o modalitate de a atrage sume suplimentare pentru întreţinere şi pentru hrana animalelor.”
De asemenea este şi o oportunitate de imagine, pentru că cei mai mulţi dintre amatorii de fotografii cu ‘artiştii’ noştri necuvântători vor circula aceste imagini în mediul virtual”, a mai spus managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
Delfinariul
Delfinariul a fost inaugurat pe data de 1 iunie 1972, fiind prima instituţie muzeală şi de spectacol de acest gen din România şi din sud-estul Europei. Delfinariul oferă spectacole cu delfinii ce integrează însă şi lei de mare sau pinguini. Vedetele Delfinariului constănţean sunt în prezent două femele, provenind din China, aduse în anul 2010, dar administratorii promit că în vara acestui an vor fi însoţite şi de un mascul ce va fi împrumutat din Ucraina.
De altfel, la începutul noului sezon estival se preconizează a fi finalizate lucrările de modernizare şi extindere în urma cărora amfiteatrul de spectacole va beneficia de peste 1.360 de locuri, sistem nou de filtrarea apei, climatizare şi o cupolă de acoperire a incintei. Delfinariul se număra printre cele mai vizitate obiective turistice din Constanţa şi împreună cu Planetariul, Observatorul Astronomic, Microrezervaţia şi Acvariul face parte din Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, situat la intrarea în Mamaia, în extremitatea nord-estică a Lacului Tăbăcărie.
Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here