Verificaţi mai rar e-mailul personal, reduce stresul!

0
69

email2Verificarea mai rară a mesajelor din e-mailul personal este benefică pentru sănătatea mentală şi reduce stresul, susţin oamenii de ştiinţă canadieni.

În cadrul unui studiu realizat timp de două săptămâni, cercetători de la Universitatea din Columbia Britanică (Canada) au analizat comportamentul a 124 de adulţi care, în prima săptămână, au fost rugaţi să îşi verifice e-mailurile doar de 3 ori pe zi, iar în doua, de oricâte ori doreau.

În urma analizei rezultatelor, cercetătorii au descoperit că adulţii care îşi verificau contul de e-mail de doar trei ori pe zi erau mai puţin stresaţi şi mai concentraţi la activităţile desfăşurate, decât ceilalţi.

Potrivit France Press, citată de Agerpres, descoperirea este alarmant în contextul în care zilnic în lume sunt schimbate circa 183 miliarde de e-mailuri. În Statele Unite, spre exemplu, peste o treime din angajaţi răspund la e-mailuri în termen de 15 de minute de la primirea acestora, iar 40% din cazurile de întrerupere a lucrului au drept cauză corespondenţa electronică.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here