Veste bună pentru şoferi. Patriarhia a introdus oficial slujba de sfeştanie a maşinilor

0
261

 

646x404Patriarhia Română a introdus în mod oficial, în noul Molitfelnic, slujba de sfeştanie a unui vehicul.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Slujba de binecuvântare a maşinii durează aproximativ zece minute, iar în cadrul ei preotul se roagă pentru maşină şi pentru sănătatea şi siguranţa şoferului şi a pasagerilor.

Binecuvântarea autoturismului, una dintre cele mai uzitate practici de către românii care îşi achiziţionează o maşină, a devenit oficială. Noul Molitfelnic, după care sunt organizate toate slujbele religioase şi rânduielile, cuprinde o ierurgie specială pentru cei care vor să îşi binecuvânteze maşina.

În luna iulie, la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române a apărut, cu aprobarea Sfântului Sinod şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, lucrarea Molitfelnic, ce cuprinde şi slujba “Sfeştaniei pentru binecuvântarea unui vehicul”, dedicată tuturor celor care vor să se asigure că nu vor fi în pericol la volan.

Preoţii spun că sunt multe cereri venite din partea şoferilor care, în afară de RCA, doresc şi “o asigurare divină”, aşa cum o denumesc conducătorii auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here