Viața ar fi simplă…

0
98

Viaţa ar fi simplă, dacă oamenii nu ar complica-o pas cu pas. Deci, de fapt, viaţa e grea. Însă, odată ce conştientizăm acest fapt, viaţa devine brusc mai uşoară. Pentru că atunci când acceptăm cu seninătate un lucru, el încetează să mai conteze. Nu există reţete care să garanteze o existenţă fericită, aşa că fiţi atenţi ce pași faceți spre această stare. Fiţi îngăduitori şi cu cei care vă dau astfel de reţete.

viata ar fi.Doi, trei pași spre fericire…

Ascultaţi (mai mult decât numai să auziţi). Amuzaţi-vă. Apreciaţi.

Bucuraţi-vă. De cine sunteţi, de ce aveţi, de ce aţi primit. Bucuraţi-vă de tot ce vă place şi găsiţi vreme pentru a o face cât mai des. Bucuraţi-vă, inclusiv de timpul care trece. Mulţi nu au privilegiul ăsta.

Credeţi. Întotdeauna în voi şi, din când în când, în alţii. Creaţi. Cuceriţi. Citiţi. Călătoriţi.

Dansaţi. În soare, pe stradă, în parcare, în sufragerie. Oricând simţiţi. Muzica este opţională. Descoperiţi ce va face bine şi căutaţi să aduceţi lucrurile respective cât mai des în viaţa voastră.

Eliberaţi-vă de gândurile care vă fac rău şi oamenii care le provoacă. Evadaţi din cotidian, nu-l lăsaţi să vă subjuge. Evoluaţi – nu aveţi nicio scuză să nu fiţi mâine un om mai bun decât cel care sunteţi azi.

Fiţi. Faceţi în aşa fel încât viaţa să nu treacă pe lângă voi, dar nici voi nu treceţi nepăsători pe lângă ea. Frământaţi-vă mai puţin. Dacă o problemă se poate rezolva, nu mai pierdeţi timp făcându-vă griji. Dacă o problemă nu poate fi rezolvată, la ce mai folosesc îngrijorarea, nervii, frământările?

Gândiţi pentru voi şi oferiţi-le şi celor din jurul vostru aceeaşi libertate. Glumiţi. Generaţi fericire pentru ceilalţi – fiecare are parte de atâta fericire, cât reuşeşte să producă.

Să nu laşi pe nimeni să te întâlnească fără să plece mai fericit! (Maica Tereza)

Hrăniţi-vă corespunzător (şi niciodată numai trupul; mai vedeţi şi de suflet şi de minte).

Oamenii nu pot gândi bine, nu pot iubi bine, nu pot dormi bine, dacă nu au mâncat bine înainte (Virginia Woolf)

Iubiţi. Iertaţi. Iertaţi cu inima…

Îmbrăţişaţi cât mai des (nu doar oameni, ci şi idealuri). Învăţaţi cât mai multe, neîntrerupt. Îngăduiţi-vă să fiţi fericiţi. (Prea) Mulţi oameni nu realizează, până la finalul vieţii, că fericirea este o alegere, o alegere personală şi responsabilă.

Jucaţi-vă. Nu luaţi viaţa în serios tot timpul, oricum nu veţi ieşi viu din ea, citeam undeva o constatare cinică. Joaca să fie împărtăşită şi celorlalţi ca o comunicare sărbătorită.

Luptaţi permanent, luptaţi pentru tot ce vă însufleţeşte şi devine crez şi ideal… şi nu veţi pierde niciodată. Lumea are nevoie de oameni vii.

Nu sunt pierdute decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată (Mircea Eliade)

Munciţi cu drag şi dăruire. Ori faceţi ceva care vă place, ori învăţaţi să vă placă ceea ce faceţi. O cale de mijloc nu există. Altfel, acceptaţi pur şi simplu că cea mai frumoasă parte din viaţa voastră s-a irosit pe o linişte aparenţă şi un confort material, nici acela garantat.

Odihniţi-vă. Ca să aveţi, oricând va fi nevoie, puterea să o luaţi de la capăt.

Plimbaţi-vă. Plănuiţi mai puţin şi trăiţi mai des în prezent căci numai el ne aparţine cu adevărat. Ieri a trecut deja, iar mâine s-ar putea să nu mai vină niciodată.

Perseveraţi, orice obstacol are în el şi bucuria omului care-l va depăşi.

Respectaţi tot ce e diferit de voi şi judecaţi mai puţin. Ceilalţi nu sunt nici mai buni, nici mai răi decât voi. Sunt doar diferiţi. Râdeţi. E terapeutic. Nu glumesc, starea de bine este o atitudine în care participi la marele ” spectacol al vieţii”. Citesc pe internet că râsul conştient, ca metodă tratament, a apărut în 1964, când Norman Cousin a tratat un pacient de o boală articulară, boala care la momentul respectiv nu avea leac. Pacientul a abandonat tratamentul medicamentos şi terapia clasică, şi a trecut la terapia prin emoţii şi sugestie pozitivă. Astfel, Cousin i-a recomandat vizionarea zilnic, timp de 30 de minute, a filmelor de comedie. Terapeutul a observat că după această jumătate de oră de râs continuu, durerile pacientului dispăreau cel puţin pentru două ore. Tratamentul a funcţionat, iar în timp sistemul său imunitar s-a refăcut în totalitate. Tot de pe internet aflu că râsul favorizează oxigenarea organismului şi stimulează diafragmul, contribuind astfel la eliminarea reziduurilor prezente în plămâni. În plus, el măreşte capacitatea respiratorie şi reduce tensiunile musculare. Din punct de vedere cardiovascular, 20 de secunde de râs intens echivalează cu 3 minute de mers rapid pe jos.

Speraţi şi speranţa împletită cu rugăciunea dăruieşte cea mai mare putere vieții noastre.

Uitaţi insultele pe care le primiţi, ele fac parte din ” deliciul vieții “. Amintiţi-vă doar complimentele. (Când veţi învăţa cum să faceţi asta, spuneţi-mi şi mie cum aţi reuşit)

Visaţi năstruşnic şi colorat, “cât mai” imposibil. Din vise nebuneşti se nasc realizări măreţe. Din idealuri mari se zămislesc vieți frumoase.

Zidiţi în voi rezerve infinite de curaj şi răbdare. Aveţi atâta nevoie de ele.

Vă îmbrăţişez cu drag pe toți. Şi pe cei care nu mă cunosc personal dar care au celebrat cu mine din acest “ospăţ al ideilor “. Să avem o viața binecuvântată.

Articol de Elena Cristudor

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here