Viaţa în deplinătatea sa

0
131

lupte dupa lege„Sensul vieţii este surâsul unui copil”. (Charles Baudouin)

”Plină de puritate îmi pare această dimineaţă de iunie, de-a lungul frunzişului prin preriile multicolore şi penumbrele răcoroase”. (Gustave Roud, poet)

„Şi astfel, în starea sa de profundă deşteptare, omul este copleşit de existenţă sau, mai degrabă de faptul de a fi: în prezentul său, care nu este altceva decât o sete de esenţial, se exercită, fără încetare o omniprezenţă a carei mărturie, deşi indignată, este Dragostea”. (Pierre Emmannuel, scriitor)

„Copil fiind, am avut idea – şi asta era de asemenea antrenată de o dorinţă – că trebuie să cunoaştem şi să afirmăm cu tărie şi putere că aspiraţia noastră către adevăr nu constă nici în înţelegere, nici în raţiune, nici în inteligenţă, ci în simpla jubilaţie”. (Annie Leclerc)

„Sentimentul cel mai înălţător şi mai profund pe care-l putem resimţi este senzaţia mistică. Să fim conştienţi că ceea ce este impenetrabil rezidă totuşi în cea mai acerbă înţelepciune şi cea mai radioasa frumuseţe pe care mintea noastră obtuză nu le poate cuprinde, decât într-o formă de extrem primitivism, această certitudine, acest sentiment stă la baza adevărului religios.” (Albert Einstein)

„Suntem mereu în măsură să resimţim absolutul. Este de ajuns doar să ne abandonăm lui, să intrăm în această sferă a Eternităţii care alcătuieşte realitatea noastră.

Ne aflăm în mijlocul unei tăceri sacrale în care domneşte dragostea.Şi în acest absolut nu există nici început şi nici sfârşit.” (Pascal Ruga, poet)

„Prefer să consider această condiţie anormală a spiritului drept o graţie veritabilă, o oglindă prin care omul este invitat să se privească cu frumuseţe, adică aşa cum ar trebui şi ar putea el să fie”. (Charles Baudelaire)

„Nu putem „citi” o fiinţă decât plecând de la infinitul care-l stăpâneşte”. (Georges Haidas)

„Suntem moştenitori plini de vitalitate. Să ştim cum să folosim această libertate cum se cuvine”. (Joel de Rosnay, om de ştiinţă)

„Din conştiinţa ştiinţifică contemporană se manifestă o nouă imagine a fiinţei umane. Detronat de pretenţiile sale că este „centrul universului”, omul descoperă o nouă demnitate. El se situează foarte sus pe scara fiinţelor înzestrate cu organe de la natură, acolo unde l-a condus aceasta lungă perioadă de elaborare, în care sunt implicate toate fenomenele cosmice. Omul împarte această deminate cu toate fiinţele umane, oricare ar fi originea lor. Respectul, vis-a-vis de dreptul omului, constă şi în importanţa acordată fiecărui individ în istoria universului. Este greu de imaginat faptul că acum nici trei secole în urmă, operele lui Bach, Haydn, Schubert, picturile lui Turner, Monet şi Van Gogh, nu existau încă. Ar trebui să celebrăm apariţia lor, precum atâtea alte revelaţii minunate, potenţial al materiei primordiale”. (Hubert Reeves)

„Lumea percepută prin simţurile noastre ne pare o deformare a ceva infinit de frumos. Noi am primit semne ca realitatea este o stare de fericire – fără formă, radioasă, de o puritate imaculată – care, credem noi, poate fi atinsă în liniştea interioară”. (John Blofeld)

„Mă simt atât de solidar cu tot ceea ce vieţuieşte, că-mi este egal să ştiu unde începe individul şi unde se sfârşeşte”. (Albert Einstein)

„Să radiezi fără să oboseşti, acesta este un adevărat dar cu care sunt înzestrate doar fiinţele care au inima liberă şi deschisă”. (Francoise Dolto, psihanalist)

„Adevărul despre „eu însumi” nu se află decât în „noi înşine”. (Charles Secretan, filozof)

”Începem să existăm atunci când suntem cu ceilalţi”. (Georges Haidas)

„Prietene, nu accepta viaţa aşa cum ţi-o propun oamenii. Nu înceta niciodată să crezi că viaţa ar putea fi mai frumoasă; a ta şi a celorlalţi oameni”. (André Gide)

Sursa: christophebaroni.info

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here