Recital pianistic la patru mâini pe scena Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea

0
76
Spaniolii Jose Eugenio Vicente Tellez și Juan Antonio Vicente Tellez, doi frați ce s-au constituit într-un duo pianistic, vor susține un recital de jazz pe scena Filarmonicii de Stat Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul instituției, Mihail Ștefănescu.
Vicente Tellez
Jose Eugenio Vicente Tellez și Juan Antonio Vicente Tellez,

“Pe scena Filarmonicii Ion Dumitrescu va avea loc miercuri, 26 februarie, recitalul de pian la patru mâini intitulat ‘Jazz și muzică spaniolă’, susținut de pianiștii Jose Eugenio Vicente Tellez și Juan Antonio Vicente Tellez, doi frați ce s-au constituit într-un duo pianistic, în urma interesului comun de a descoperi și studia lucrări pentru pian la patru mâini și pentru două piane și orchestră.

În prima parte a recitalului cei doi vor interpreta lucrări ale unor compozitori consacrați spanioli ca: Manuel de Falla, Isaac Albeniz, Ernesto Lecuona, urmând ca, în partea a doua, spiritul Dansurilor Slave de Antonin Dvorak și cel al Dansurilor Ungare de Johannes Brahms să se împletească armonios cu influențele jazzistice ale unui Medley, aparținându-i lui George Gershwin, respectiv lui M. Schmitz (Ragtime, Blues, Swing, Boogie-Woogie etc)”, a declarat Ștefănescu

Născuți în Malaga, cei doi și-au definitivat studiile la Conservatorul Superior de Muzică din orașul natal.

Acolo, au obținut premiul de onoare în specializările pian și muzică de cameră. Ei si-au completat formarea, ulterior, în diverse cursuri naționale și internaționale de pian în Franța, Belgia și Spania.

Duo-ul a fost invitat de către diverse instituții publice din Spania, Franța, Germania, România, Irlanda și Republica Moldova deopotrivă pentru a susține recitaluri și pentru a participa în juriu la diferite concursuri de interpretare pianistică.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here