Victor Rebengiuc se întâlneşte cu copiii, pe 17 noiembrie, la Festivalul de Film KINOdiseea

0
106

KINOdiseeaActorul Victor Rebengiuc se întâlneşte cu copiii, pe 17 noiembrie, de la ora 12.30, la Cinema Studio, la Festivalul de Film KINOdiseea. Evenimentul este dedicat celor mici şi va avea loc între 15 şi 20 noiembrie, în Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, la Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, renumiţi actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri şi monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei.

Pe lângă proiecţiile filmelor din secţiunile Competiţie şi Retrospectivă, entuziaştii vor avea ocazia să întâlnească profesionişti din lumea filmului, atât din România, cât şi de pe alte meleaguri şi să participe la ateliere şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu echipele de filmare.

Copii se vor întâlni cu Victor Rebengiuc, de la care vor afla despre emoţiile primului rol, despre prima experienţă la cinema şi despre viaţa de actor.

De asemenea, actriţa Ada Condeescu, cunoscută pentru rolul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, în regia lui Florin Serban, premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin în 2010, va fi gazda atelierului de actorie.

Jor Van Kline revine la KINOdiseea cu un atelier în care va prezenta cele mai apreciate efecte speciale la care a lucrat, precum cele pentru filmele “Star Wars” şi “Star Trek”. Richard Spur, directorul de imagine al filmului “Fierarul din Woodham”, din competiţie, va susţine atelierul de imagine de film, Ştefan Tatu le va arăta copiilor cum să filmeze şi să monteze filme, la atelierul de montaj, iar Dana Istrate, cum se realizează scenografia unui film.

Copiii mai pot participa la atelierul de costume al Danielei Diaconescu. Deasemenea vor exista ateliere de reciclare creativă, susţinute de trainerii Creative Arts. Acolo vor construi din materiale reciclate dragoni, bărci de vikingi şi crocodili, workshop de desene manga, de improvizaţie şi origami.

La finalul proiecţiilor, cei din sală se vor putea întalni şi discuta cu echipa de filmare a filmului “Fierarul din Woodham”, cu Gregor Bauer şi Valerie Samalova, cei doi copii protagonişti, cu directorul de imagine Richard Spur şi cu producătoarea Katerina Spurova.

Cu actriţa Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, şi cu regizorul Stephan Apelgren, cei mici îi pot întâlni la filmul suedez “Eskil şi Trinidad”.

Producătorul Vladimir Esinov va participa la sesiunea de întrebări şi răspunsuri de la finalul proiecţiei “Pe cuvânt de pionier”, filmul care deschide ediţia aniversară de anul acesta a festivalului KINOdiseea.

KINOdiseea aduce 15 filme inspiraţionale şi educative, nouă în competiţie, unul în afara selecţiei oficiale şi cinci în retrospectivă.

Informaţii despre filme şi programul complet al festivalului şi atelierelor pot fi găsite pe site-ul http://www.kinodiseea.ro.

Filmele din festival sunt subtitrate sau dublate în limba română. Ele se adresează atât copiilor între 6 şi 14 ani, cadrelor didactice, părinţilor şi bunicilor, cât şi iubitorilor de film în general.

KINOdiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante evenimente dedicate copiilor din Europa.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here