Vin fiert cu portocale și miere

0
1526
vin fiertMomentul acela când temperaturile scad în mod vertiginos, iar  străzile sunt aproape pustii se simte deja apariția sezonului rece, a sărbătorilor de iarnă.

Pentru ca atmosfera de sărbătoare să fie perfectă, frigul poate fi ˶diminuat˝ cu ajutorul unei căni aburinde de vin fiert.

 

În cazul de față vă vom prezenta o rețetă de vin fiert cu arome de portocale și miere.

Abia atunci îți lipești degetele zgribulite de pereții fierbinți ai cănii și inspiri adânc mirosul de struguri, portocale, scorțișoară și cuișoare îți dai seama cât de mult iubești iarna.

Vinul fiert sau izvarul este un vin încălzit și de cele mai multe ori condimentat cu piper, scorțișoară sau cuișoare (și îndulcit cu zahăr); își are probabil rădăcinile în vinurile condimentate care erau băute în Evul Mediu, de exemplu hypocras (numit după Hipocrates).

Medicii nutriţionişti recomandă la sfârşitul zilei un pahar de vin roşu conţine cantităţi mari de polifenoli naturali şi antioxidanţi care nu numai că ajută celulele să lupte împotriva radicalilor liberi, dar cresc şi nivelul de colesterol “bun”. În serile friguroase, puteţi încerca un vin fiert.

Ideal pentru serile de iarnă, vinul fiert poate fi consumat îndulcit cu miere și apoi cu zahăr și alte condimente.

Mai jos, o să vă prezentăm o listă de ingrediente ce pot fi utilizate în elaborarea unei rețete de sezon:

Ingrediente

1 sticlă de vin roșu

2 portocale bio

4 linguri de miere

2 batoane de scorțișoară

2 cuișoare

Mod de preparare:

Pune la fiert într-o craticioară vinul, sucul de la o portocală și jumătate, jumătatea de portocală rămasă tăiată cubulețe, bețișoarele de scorțișoară, mierea și cuișoarele. Când vinul se pregătește să dea în clocot, trage-l repede de pe foc, dacă vrei să-și păstreze tăria. Îți recomandăm totuși să-l mai lași să fiarbă câteva minute, vei evita astfel mahmureala de a doua zi…

La cât e de bun, îți va fi greu să te oprești după prima cană!

Sugestii!

Fii inventiv!

Adaugă stafide, caise uscate tăiate cubulețe sau bucățele de măr.

Vor fi delicioase, iar vinul va fi și mai aromat.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here