Vindea pixuri pentru a-şi putea hrăni copiii, acum îşi salvează semenii refugiaţi ca şi el: “Când Dumnezeu vrea să îţi dea ceva, vei primi”

0
180

syrian-refugee-lebabon-beirutSe numeşte Abdul Halim al-Attar, dar o lume întreagă îl cunoaşte drept tatăl sirian care vindea pixuri în Beirut, pentru a-şi putea hrăni copiii. Povestea lui este una pe cât de dramatică, pe atât de impresionantă.

Rămas fără serviciu, într-o ţată devastată de război, Abdul Halim al-Attar a plecat din Siria, în Liban, pentru a-şi proteja cei doi copii pe care îi creşte singur. Ca refugiat, bărbatul nu găsea de lucru, aşa că, după propriile spuse, s-a gândit pur şi simplu să vândă pixuri pe stradă.

“Este o imagine emoţionantă. Îi vezi expresia feţei şi modul în care ţine pixurile, ca şi cum sunt tot ce are pe lume”, a declarat, la CNN, Gissur Simonarson, un activist norvegian care a fost primul ce a publicat pe Twitter imaginea cu tatăl ce îşi purta copila adormită pe umeri.

Fotografia a ajuns rapid viral, iar Gissur Simonarson a organizat o campanie online pentru ca cei care şi-au exprimat dorinţa de a-l ajuta pe lui refugiatul sirian să o poată face. După trei luni, cât a d durat campania online de strângere de fonduri, s-au adunat 191.000 de dolari.

Acum Abdul Halim al-Attar are o brutărie, o şaormerie şi un restaurant, în Liban. Are 16 angajaţi refugiaţi sirieni şi face, după cum a pomis, tot ce îi stă în putinţă pentru a-şi ajuta semenii.

“Am investit banii, altfel se pierd… când Dumnezeu vrea să îţi dea ceva, vei primi”, a spus Abdul Halim al-Attar.

Chiar dacă o parte din banii donaţi de oamenii cu suflet au fost achitaţi ca taxe bancare, suma strânsă pe internet este una care a depăşit de peste 40 de ori ţinta prognozată, Abdul având acum posibilitatea de a-şi ajuta prietenii şi rudele care sunt încă în Siria.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here