Vindecă 100 de boli. Alimentul care te ţine departe de farmacie

0
150

laptisor-de-matcaLăptișorul de matcă există pe pământ de milioane de ani, iar cercetători contemporani nu încetează să descopere noi și noi proprietăți acestei substanțe.

Foarte mulți bolnavi semnalează faptul că după ce au consumat lăptișor de matcă simptomele bolilor de care sufereau au fost din ce în ce mai puțin prezente, că unele afecțiuni se vindecă mult mai repede și că le cresc semnificativ vitalitatea și pofta de viață.

Toate acestea nu ar trebui să ne surprindă pentru că lăptișorul de matcă este una dintre cele mai bogate substanțe de pe planetă. Conține un spectru foarte larg de vitamine, substanțe minerale, proteine, aminoacizi și enzime. Practic se pot găsi în el toate acele substanțe nutritive de care organimul uman are nevoie încă din perioada copilăriei.

Compușii săi stabilesc în mod natural un echilibru al proceselor desfășurate în organism, armonizează diferitele funcții, în acest fel sprijinind menținerea sănătății sau grăbirea vindecării. Pielea devinde mai strălucitoare și crește mult vitalitatea și elanul tineresc pentru activitățile de zi cu zi.

Beneficiile oferite de lăptişorul de matcă:

Lăptişorul de matcă este un tonic care încetineşte procesele de îmbătrânire şi de senilitate şi îmbunătăţeşte memoria. Alte efecte terapeutice ale lăptişorului de matcă sunt:

-Creşte rezistenţa organismului, vigoarea fizică şi scade senzaţia de oboseală;

-Combate îmbolnăvirile cu micoze şi fortifică sistemul imunitar;

-Are efect antiinflamator şi accelerează vindecarea inflamaţiilor articulare de origine reumatică;

-Ajută la reducerea nivelului colesterolului rău din sânge;

-Acţionează benefic în afecţiunile cardiace, psihice şi nervoase;

-Este benefic pentru ochi;

-Accelerează vindecarea rănilor şi a oaselor lezate;

-Este şi un elixir al tinereţii tenului, foarte apreciat în industria cosmeticelor.

Substanţele active din lăptişor

Specialiştii au studiat compoziţia acestui elixir şi au constatat că acesta conţine cei mai importanţi nutrienţi dăruiţi omului de natură:

– Acetilcolina, o substanţă care deţine un rol important în transmiterea influxului nervos, atât în sistemul nervos central, cât şi în cel periferic. De aceea, curele intensive cu lăptişor de matcă au efecte extraordinare asupra sistemului nervos.

– Un fapt mai puţin cunoscut este că lăptişorul de matcă este mai bogat în complexul de vitamine – respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12- decât drojdia de bere. Dintre acestea, cea mai importantă este vitamina B5 (acidul Pantotenic), care acţionează benefic asupra sistemului nervos şi a glandelor suprarenale; de aceea, B5 a primit şi numele de „Vitamina antistres”.

– Lăptişorul de matcă mai conţine: 15% zahăr, 6% lipide, 12-13% proteine, alcătuite din 17-20 de aminoacizi esenţiali, necesari pentru buna funcţionare a organismului, precum şi minerale şi colagen, o substanţă care protejează tinereţea tegumentului, a părului şi a unghiilor.

– 10 HDA, o substanţă activă importantă, care-l trece în categoria superalimentelor. Aceasta combate bacteriile, ciupercile şi viruşii. Printre substanţele active, lăptişorul de matcă mai conţine hormoni şi fermenţi.

Sursa: directproprietar.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here