Remedii naturiste din întreaga lume

0
108

vindecareVindecare cu remedii naturiste din întreaga lume – Secretele celorlalte popoare.

Medicina tradițională a fiecărui popor de pe întregul mapamond se află la loc de cinste şi se transmite din generaţie în generaţie. Remediile, puse în practică încă din vremuri străvechi, sunt tratamente eficiente şi în ziua de astăzi când vine vorba de zeci de afecțiuni. Ele ajută la ameliorare și la vindecare fără să fie agresive.

Câteva țări de pe glob și metodele lor de vindecare

Republica Dominicană

Dominicanii folosesc ceapa pentru a trata simptomele supărătoare ale răcelii şi gripei. Toacă o ceapă mărunt şi pune-o într-o cană cu miere. Ia câte două lingurițe din acest amestec în fiecare seară, înainte de culcare, amestecate cu sucul obţinut din jumătate de lămâie.

Indonezia

Pentru a preveni problemele cardiace, locuitorii din insulele indoneziene apelează la ghimbir. Dă prin răzătoare 2-3 bucăţi de ghimbir şi lasă-l la uscat pe o hârtie timp de o săptămână. După ce s-a uscat complet, ia câte 2 lingurițe de ghimbir pe zi, timp de două săptămâni.

Spania

Metodele de vindecare cu ajutorul remediilor oferite de natură fac parte din tradiția acestui popor. Pentru a preveni şi pentru a calma tusea ei apelează la mierea de albine, un bun antitusiv natural. Două lingurițe de miere, luate seara înainte de culcare, ajută la calmarea durerilor de gât, dar şi la prevenirea puseelor de tuse din timpul nopţii.

America

În tradiția poporului american un bun tratament de vindecare pentru înțepăturile de albine este chiar usturoiul. Curăţă câţiva căţei de usturoi, zdrobeşte-i cu lama cuţitului, pune-i între două bucăţi tifon şi masează locul afectat de înțepătură. Compuşii naturali din usturoi ajută la calmarea durerii cauzate de înțepătură şi reduc inflamaţia.

Germania

Locuitorii din Germania scapă de balonare cu două căni de mușețel pe zi. Această plantă reduce producția de cortizol și calmează glandele suprarenale. Printr-o lichidul de mușețel fierbinte stimulăm creierul să elibereze encefaline. Acestea sunt hormoni care ajută la îndepărtarea depresiei.

India

Indienii folosesc foarte multe condimente la bucate. Dintre toate, turmericul este, pe lângă condiment, și un medicament care normalizează nivelul de zahăr din sânge. Se pare că secretul turmericului este curcuma, o substanță care ajută pancreasul să producă insulină atunci când glicemia crește brusc.

Citiți și despre alte remedii la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here