Vindecaţi-vă casa

0
157

vindecati casaV-aţi instalat detectoarele de fum. Aţi testat apa privind conţinutul de plumb. Aţi cumpărat (şi folosit în mod curent) un filtru de apă. Băile au săpun antibacterian şi puneţi prosoape curate în baie în fiecare dimineaţă. Ce altceva puteţi face pentru a vă proteja familia împotriva
olilor? Destul de multe după cum se pare – în special dacă trăiţi într-o casă bine izolată, eficientă în ceea ce priveşte energia, în care toxinele aerogene se pot acumula cu uşurinţă.

Folosiţi agenţi de curăţare naturali

Nu există nicio îndoială că sunteţi deja conştient de faptul că ar trebui să deschideţi geamurile şi să porniţi ventilatoarele atunci când utilizaţi solvenţi, produse puternice de curăţat şi alte substanţe chimice periculoase. Dar ar fi chiar mai bine dacă aţi înlocui oricând este posibil aceste produse cu alternative casnice.
-Soluţie de curăţat universală: dizolvaţi patru linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă caldă.
-Soluţie pentru curăţat scurgerile: puneţi jumătate de cană de bicarbonat de sodiu pe ţeavă şi adăugaţi jumătate de cană de oţet alb. Aşteptaţi cinci minute, apoi turnaţi un ibric plin cu apă fiartă.
-Soluţie de curăţat vasul de toaletă: preparaţi o pastă din suc de lămâie şi borax (poate fi găsit la supermarket). Aplicaţi pasta pe vasul de toaletă, lăsaţi-o să acţioneze două ore, apoi frecaţi şi clătiţi.
Soluţie de curăţat cuptorul: umeziţi pata cu apă ât cuptorul este încă cald, apoi adăugaţi sare. Când cuptorul se răceşte, răzuiţi pata.
-Pentru curăţat ferestre şi geamuri: o soluţie diluată de oţet şi apă. Pentru eficacitate maximă, aplicaţi-o folosind un pulverizator.
-Deodorant pentru cameră: evitaţi deodorantele chimice. Deschideţi geamul de la baie, creşteţi o plantă parfumată în baie sau agăţaţi un buchet de levănţică sau de mentă.
dau seama că, de fapt, aceste probleme sunt cauzate de sporii de mucegai din casele lor. Nimic nu ajută mucegaiurile mai mult să se dezvolte decât umiditatea ridicată, aşa că asiguraţi-vă că faceţi tot ce este posibil ca să menţineţi umezeala sub control. Evident, acest lucru înseamnă că trebuie să fiţi atent la acoperişurile care sunt găurite sau robinetele car picură. Dar ar trebui, de asemenea, să vă asiguraţi că toate încălzitoarele pentru casă, maşinile de gătit cu lemne, şemineele etc. sunt bine îngrijite şi verificate în mod regulat, iar camerele în care acestea sunt folosite să fie bine ventilate în permanenţă. Acestea nu doar emană monoxid de carbon şi alte substanţe combustibile, dar încarcă şi aerul cu vapori de apă. Aţi putea să luaţi în considerare cumpărarea unui dezumidificator pe care să îl folosiţi în cameră în acelaşi timp.

Consumaţi mai puţin clor
In general, apa de la robinet conţine clor. Acesta este un lucru bun pentru că clorul este un excelent agent antimicrobian. Din păcate, apa cu clor a fost legată de câteva afecţiuni destul de neplăcute, inclusiv cancerul vezicii urinare şi rectal.
Apa îmbuteliată devine din ce în ce mai ieftină, dar dacă nu vreţi să cumpăraţi în mod constant apă îmbuteliată puteţi declorina apa montând un filtru cu cărbune activat la chiuvetă.

Fiţi neîndurător cu mucegaiul
Multe persoane care învinuiesc animalele şi polenul pentru tuşea şi strănutul pe care le prezintă nu îşi
Scăpaţi de plumb
Acest metal toxic nu se găseşte doar în apă şi vopseaua veche. Deşi benzina cu plumb a fost

îrzisă de ani buni, solul este contaminat la >rafaţă de reziduurile eliminate de maşinile care >seau acest tip de combustibil. Pentru a fi siguri, tergeţi praful în mod regulat şi, dacă locuiţi în apropierea unui drum aglomerat, rugaţi pe toată lumea care intră în casă să îşi scoată încălţămintea.

Faceţi un dus rece bacteriilor
Indiferent de cât de bine curăţaţi este imposibil să scăpaţi de toţi germenii din casă. Dar puteţi să vă îmbolnăviţi mai rar de răceală, gripă şi alte viroze insistând ca toată lumea din casă să se spele pe mâini înainte de fiecare masă şi de fiecare dată după ce a fost la toaletă. încercaţi să nu vă atingeţi ochii sau gura cu mâinile; dacă microbii nu au nicio cale de a intra în organism, atunci nu vă pot îmbolnăvi. Folosiţi un spray dezinfectant pe clanţe, receptorul de telefon şi robinete pentru a vă proteja familia când unul dintre dumneavoastră se îmbolnăveşte.
-Aveţi grijă de periuţa de dinţi. Un loc unde microbii se adună este o periuţă umedă. Multe virusuri, inclusiv cele care provoacă gripa, pot supravieţui mai bine de 24 de ore pe un fir ud. Alternaţi între trei periuţe de dinţi pentru a folosi mereu una care este uscată. Dacă răciţi mai tare, înlocuiţi-le pe toate odată ce v-aţi însănătoşit. Dacă nu vă place ideea de a avea aşa de multe periuţe de dinţi, folosiţi una şi clătiţi-o zilnic cu apă oxigenată sau apă de gură.
-Distrugeţi germenii de pe burete. Asemenea perniţelor de dinţi, prosoapele de bucătărie sau bureţii sunt un loc de proliferare pentru germeni şi bacterii. Este, de asemenea, posibil să transferaţi bacterii din mâncare, precum Salmonclla sau Camphylobacter, de pe cârpele cu care ştergeţi blatul de bucătărie pe vase şi tigăi. Pentru a fi siguri, schimbaţi cârpa sau buretele săptămânal şi lăsaţi-le
întotdeauna să se usuce la aer între folosiri. Estt asemenea, o idee bună să dezinfectaţi bureţii, şi cârpele de şters într-un amestec de apă şi înăl

Declaraţi război acarienilor de praf
Aceste creaturi microscopice se hrănesc cu celulele moarte care se descuamează, iar excrementele lor pot declanşa alergii. Cum scăpaţi de aceşti dăui pe care nici nu puteţi să îi vedeţi? O dată pe săptămână aspiraţi covoarele şi mobila tapiţată şi spălaţi cearşafurile şi prosoapele în apă caldă – la c( puţin 60°C. Plapuma şi cuvertura pe care nu doriţi să le spălaţi atât de des pot fi puse doar prin ciclul de uscător o dată pe săptămână pentru a distruge acarienii. Dacă la finalul fiecărui sezon vreţi să depozitaţi diferite obiecte, spălaţi-le şi curăţaţi-le înainte.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here