Când suntem vinovaţi pentru gândurile de hulă

0
136

ganduri de hulaDacă diavolul ne seamănă în minte gânduri de hulă fără consimţământul nostru, iar noi ne împotrivim şi ne mâhnim, atunci nu suntem vinovaţi.

Dacă primim aceste gânduri de hulă în mintea noastră şi vom discuta cu ele, atunci suntem vinovaţi. Cu cât vom primi mai multe gânduri de acest fel în mintea noastră, cu atât va creşte tulburarea noastră. Pentru că cel care primeşte un asemenea gand şi-l cercetează şi discută cu el primeşte un început de demonizare.

Dacă te mâhneşti pentru gândurile de hulă şi te rogi cu smerenie lui Dumnezeu şi nu discuţi cu ele, vor dispărea. Pentru că dacă sămânţa nu este udată, se usucă şi moare. Dar dacă este udată, devine copac mare şi puternic, care cu mare greutate va putea fi dezrădăcinat. Dacă nu eşti atent şi primeşti gânduri de hulă sau stai de vorbă cu ele chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, când vei vrea să le alungi, va fi foarte greu.

Diavolul îţi seamănă în minte gândurile de hulă, păcătoase. Daca te îndulceşti cu ele, îşi va bate joc de tine. Diavolul te va conduce la tot lucrul rău şi pierzător de suflet.

Gândurile bune in viata creştinului ortodox, viaţa ca o prăznuire duhovniceasca, Părintele Daniel de la Rarău

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here