Vinul Moldovei – O legendă vie

0
77

Vinul Moldovei – O legendă vie

În perioada 28 ianuarie-1 februarie 2015, Oficiul Național al Viei și Vinului a fost gazda celei de-a XIV-a ediție a expoziției Fabricat în Moldova.

Peste 20 de companii vinicole, respectiv 6 producători de divin și brandy vor lua parte în premieră la expoziția mai sus amintită, ne informează site-ul http://diez.md/. În acest sens, vor beneficia de un stand comun, sub numele brandului de țară Vinul Moldovei. O legendă vie.

Vinul Moldovei – O legendă vie

În prima zi a expoziției, sala de conferințe de la etajul 2 al al Pavilionului Central a fost gazda unei prezentări a seminarului „Vinul Moldovei. O legendă vie – activități și perspective”, susținut de Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Citiți și Strugurii – Oferta generoasă a toamnei.

Printre subiectele dezbătute s-au numărat creșterea vizibilității brandului comun „Vinul Moldovei” în Moldova și pe piețele internaționale; desfășurarea unor activități de promovare ale Oficiului Național al Viei și Vinului (comunicare, comerț, B2B, B2C), precum și stimularea exporturilor și inițierea unor parteneriate și sugestii pentru sectorul vitivinicol.

Degustări și masterclass-uri tematice

În cadrul acestui seminar și-au făcut apariția și reprezentanți ai următoarelor organizații și instituții: MIEPO, CCI, AGEPI, USAID/CEED, CBI, Filiera Vinului, asociațiile sectoriale, MAIA etc.

Mai mult, în fiecare zi a expoziției, au fost organizate masterclass-uri și degustări. Acestea au avut următoarele tematici:

  • Vinuri din soiuri autohtone (28 ianuarie, ora 15:00);
  • Vinuri din soiuri europene (29 ianuarie, ora 15:00);
  • Vinuri seci VS. vinuri cu conținut de zahăr (30 ianuarie, ora 15:00);
  • Divin – indicații geografice în Moldova (1 februarie, ora 12:00).

Experții din cadrul Școlii Vinului, Elizaveta Breahnă, Sergiu Gălușcă și Constantin Olaru au fost cei ce au susținut prezentări la masterclass-uri.

Citiți și Darul sănătății de toamnă: Strugurii!

Vă reamintim că Expoziția „Fabricat în Moldova” s-a desfășurat la Centrul Expozițional Moldexpo din Chișinău.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

Vinul din Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here