Vinurile româneşti de Budureasca, opt medalii de aur în concursuri internaţionale

0
225

Vinurile româneşti de Budureasca au obţinut, recent, opt medalii de aur în două concursuri internaţionale, care se adaugă portofoliului de peste 100 de medalii acordate producătorului român de vinuri, din podgoria Dealu Mare.

vin-rosuTrei medalii au fost acordate de Mundus Vini Germania pentru Cabernet Sauvignon 2011 din gama Origini, pe care l-a clasat ca fiind ‘cel mai bun vin roşu româneasc în anul 2013″, pentru Shiraz 2011 din gama Origini şi Merlot 2011, din gama Budureasca, iar la concursul Berliner Wine Trophy – Germania, vinurile de Budureasca au primit cinci medalii de aur, pentru Cabernet Sauvignon 2011 şi Merlot 2011, din gama Budureasca, Fume 2012 şi Fetească Neagră 2011 din gama Budureasca Premium precum şi pentru Shiraz 2011 din gama Origini.

Juriul a mai acordat 4 medalii de argint pentru Cabernet Sauvignon 2011 din gama Origini, Fume 2012 şi Fetească Neagră 2011 din gama Budureasca Premium şi pentru Cabernet Sauvignon 2011 din gama Budureasca.

Concursuri de renume la care au fost obţinute medalii de aur şi argint în 2013 sunt ProWein – Germania, Mondial du Merlot- Elveţia, International Wine & Spirit Competition – Anglia şi Mondial de Bruxelles – Belgia pentru vinuri din toate cele trei game, precizează producătorul.

,,Calitatea vinurilor de Budureasca îşi are originea în vie, este expresia efortului colectiv depus de întreaga echipă pe tot parcursul procesului de creaţie, începând din faza de cultivare a strugurilor şi până la învechirea vinului în sticlă şi este confirmată atât de portofoliul de medalii câştigate cât şi de creşterea constantă a solicitării vinurilor de Budureasca pe plan intern şi extern’’, arată Olga Miloiu, Director Executiv Budureasca, într-un comunicat .

Portofoliul de premii acordate vinurilor de Budureasca include peste 100 de medalii.

Crama Budureasca este situată în podgoria Dealu Mare, în imediata apropiere a rezervaţiei arheologice cu acelaşi nume. Un microclimat similar celui al regiunii Bordeax şi caracteristicile unice ale solului, conferă vinurilor produse aici calităţi remarcabile.

Sursa: AGERPRES

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here