Violonista Ioana Cristina Goicea, ovaționată la Tokyo

0
93

Violonista româncă Ioana Cristina Goicea (21 de ani) a concertat, marți, în sala de concerte a Colegiului de Muzică Kunitachi din Tokyo, fiind ovaționată de publicul japonez. 

violonistaPotrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pe scena din capitala Țării Soarelui Răsare solista a interpretat Concertul pentru vioară de J. Brahms în compania reputatei Orchestre Simfonice Kunitachi, care reunește cei mai buni instrumentiști din Japonia, sub bagheta dirijorului Yuki Miyagi.

Ioana Goicea a fost invitată ca solistă a acestui concert în urma câștigării premiului I la vioară în cadrul Concursului Johannes Brahms desfășurat în luna septembrie 2013 la Portschach — Austria.

„Concertul mi-a ieșit extraordinar. Domnul Miyagi mă așteaptă la masă. Mi-a spus că atunci când voi ajunge star să mai vin să cânt cu el pentru că dorește să mă invite să facem împreună Beethoven”, a declarat, Ioana Cristina Goicea.

Fiica violonistei Cristina Anghelescu, solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio, tânăra Ioana Cristina Goicea a început studiul viorii de la vârsta de patru ani, cu bunicul său, Aurelian Anghelescu, profesor de vioară.

Din 2007 a beneficiat și de îndrumarea maestrului Ștefan Gheorghiu, urmând apoi studii la Academia de Muzică și Teatru din Rostock, Germania, cu maestrul Petru Munteanu, iar în prezent studiază cu maestra Mariana Sârbu, la Academia de Muzică Felix Mendelssohn Bartholdy din Leipzig.

Ioana Cristina Goicea a susținut numeroase recitaluri atât în București, la Ateneul Roman, cât și în alte orașe ale țării, colaborând cu dirijorii: Horia Andreescu, Ovidiu Bălan, Tiberiu Soare, Ilarion Ionescu Galați, Mihail Agafița, Radu Postăvaru.

Tânăra violonistă a obținut o serie de distincții în diferite competiții naționale și internaționale și a susținut concerte atât în țară, cât și în străinătate (Italia, China, Republica Moldova).

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here