Violonistul Alexandru Tomescu, decorat cu Ordinul “Steaua Italiei” în grad de Cavaler

0
95

tomescuViolonistul Alexandru Tomescu a primit Ordinul “Steaua Italiei” în grad de Cavaler, pentru merite deosebite în promovarea culturii italiene, distincţia fiindu-i oferită din partea preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, de ambasadorul republicii la Bucureşti, Diego Brasoli.

Potrivit unui comunicat de presă, momentul face parte din concertul prin care se celebrează preluarea de Italia a preşedinţiei rotative a Consiliului European. Evenimentul care s-a desfășurat  miercuri, la Ateneul Român din Capitală.

Legătura dintre Alexandru Tomescu şi cultura italiană este una strânsă şi datează de mult timp. În 1995, Alexandru Tomescu a câştigat Concursul Internaţional “Niccolò Paganini” de la Genova, Italia. De-a lungul anilor, violonistul a consacrat multe ore de studiu diferiţilor compozitori italieni, totul culminând cu proiectul “Paganini – înger sau demon”, prezentat în Turneul Naţional Stradivarius din 2011, când cele 24 de Capricii de Paganini – cântate fără întrerupere – au fost combinate cu scurtmetraje.

În plus, versiunea oferită de Alexandru Tomescu “Concertului nr. 2”, de Niccolò Paganini, se regăseşte pe o înregistrare recomandată de prestigioasa revistă Classica (Franţa) la rubrica “Descoperirea lunii” în 1999.

Ana Grama

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here