Violonistul român Răzvan Stoica a câştigat concursul de vioară “New Talent” de la Bratislava

0
77

razvan stoicaViolonistul român Răzvan Stoica a câştigat concursul de vioară “New Talent” de la Bratislava

Răzvan Stoica este primul muzician român care reuşeşte această performanţă în istoria de 44 de ani a acestui concurs, iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. În finală, Răzvan Stoica a interpretat “Concertul op. 35 pentru vioară şi orchestră”, de Piotr Ilici Ceaikovski, o interpretare care a ridicat în picioare publicul aflat la sala de concerte a Filarmonicii din Bratislava.

“New Talent” este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 ani derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. Fiecare radiodifuziune publică europeană are dreptul de a înscrie în concurs propriii candidaţi. Răzvan Stoica a fost propus în această competiţie de Radio România Muzical, unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice şi de jazz, care confirmă astfel implicarea sa în promovarea valorilor muzicale româneşti.

Răzvan Stoica este invitat, joi, între 18.10 şi 19.00, la o ediţie specială Radio România Muzical multimedia. În direct la radio, dar şi audio-video, pe site-ul www.romania-muzical, Cristina Comandaşu va dialoga cu Răzvan Stoica despre recenta sa reuşită. Vor fi difuzate şi înregistrările violonistului, cele realizate pentru Radio România, dar şi selecţiuni de pe discul său “Stradivari With Passion”. Înregistrarea audio-video a emisiunii va putea fi ulterior vizionată pe site-ul www.romania-muzical.ro, dar şi pe contul de Youtube al Radio România Muzical.

Singurul post de radio românesc dedicat muzicii clasice îl recomandă pe Răzvan Stoica drept una dintre noile stele ale violonisticii româneşti. Violonistul Răzvan Stoica, în vârstă de 26 de ani, a studiat la Liceul de Muzică “George Enescu” din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa profesorului Ilya Grubert. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, violonistul român cântă pe o vioară Stradivarius, din 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi.

Sursa: mediafax.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here