Visând la Portugalia, la Nottara. O comedie despre cum să-ți pui visele în ordine

0
150

PortugaliaDin luna decembrie, la Teatru Nottara din Capitală, încep reprezentațiile cu “Portugalia” de Zoltán Egressy, un text de succes al dramaturgiei contemporane maghiare. O comedie despre cum să-ți pui în ordine visele, ca să-ți poți trăi viața, informează un comunicat al teatrului.

“Portugalia” este comedia unei utopii, din imediata contemporaneitate, marcate de duhul exodului sau al violenței. Este povestea care ne arată că fericirea este în altă parte. Un tărâm din povești, unde marea se întâlnește cu cerul. Portugalia e aici Moscova lui Cehov.

Lucrat cu o precizie de bijutier, spectacolul dezvăluie o excelentă trupă de actori. Iar marele merit al lui Victor Ioan Frunză este că a rămas unul dintre puținii regizori care așează frumos imaginea și muzica peste cuvânt, construind în permanență un echilibru în scenă. Îi învață pe actori să spună povestea și își conduce publicul în zone surprinzătoare.

Portugalia lui Victor Ioan Frunză este un exemplu strălucit de teatru popular, cu actori formidabili: Catrinel Dumitrescu, George Costin, Cristina Florea, Sorin Miron, Luminița Erga, Adrian Nicolae, Raluca Gheorghiu, Alin Florea, Alexandru Pavel, Andrei Huțuleac.

Un bar de țară, din Irgács, localitate inexistentă dintr-o Ungarie universalizată. Un spațiu de niciunde, în care timpul stă în loc și în care niciodată nu se întâmplă nimic; oameni rămași pentru totdeauna încâlciți în propriile vise; o lume în care kitsch-ul capătă accente de o dureroasă duioșie tragi-comică.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here