Vitamina E întârzie agravarea bolii Alzheimer

0
102

Mici doze de vitamina E, luate în fiecare zi, pot încetini declinul emoţional al pacienţilor care suferă de boala Alzheimer şi pot reduce timpul petrecut de îngrijitori în asistarea acestor pacienţi la realizarea sarcinilor de zi cu zi.

alzheimerCercetătorii au descoperit că „alfa tocoferol“, un antioxidant din produsele grase, special adăugat pentru a preveni râncezirea grăsimilor de origine animală, care are şi o activitate vitaminică intensă (E307), şi-a demonstrat eficienţa în cazurile moderat spre severe ale bolii Alzheimer, încetinind progresia bolii.

„Am cercetat efectivitatea şi siguranţa oferită de vitamina E şi memantin (un medicament folosit pentru tratarea demenţei) asupra pacienţilor care erau trataţi cu un inhibitor pentru acetilcolinesterază (o substanţă care creşte nivelul şi durata acţiunii neurotransmiţătorului acetilcolină)“, spune medicul Maurice W. Dysken de la Centrul de Îngrijire Medicală din Minneapolis, SUA, citat de „Times of India“.

Cercetarea a inclus 613 pacienţi de la 14 centre medicale. Participanţii la studiu au primit fie o doză de vitamina E, fie memantin în combinaţie cu vitamina E, fie un placebo (o substanţă inactivă din punct de vedere medical).

S-a descoperit că cei care au primit vitamina E au suferit un declin funcţional mai lent decât cei care au primit placebo. Memantinul sau combinaţia de memantin cu vitamina E nu au demonstrat îmbunătăţiri.

„Datorită faptului că vitamina E este ieftină, este posibil ca aceste beneficii să fie uşor de obţinut, mai ales că alfa tocoferolul îmbunătăţeşte funcţionarea emoţională a pacienţilor cu demenţă, dar şi scade povara celor care au grijă de ei“, se specifică în studiu.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here