Câteva informaţii despre vitamine
Adevăratele vitamine B sunt nişte substanţe cu o mare putere, chiar dacă în plan fizic ele reprezintă cantităţi infinitezimale. Pentru a mima efectele celor reale, este nevoie de cantităţi mari de vitamine de sinteză.
Diferenţe dintre vitamine naturale şi vitamine sintentice
Deşi majoritatea etichetelor de pe aceste produse nu uită să precizeze că sunt „naturale”, dacă vitaminele nu sunt derivate din surse alimentare, ele sunt sintetice. Niacina, complexul de vitamine B, vitaminele A, C şi D sintetice nu sunt tot una cu cele naturale. Corpul este incapabil să îşi construiască ţesuturi sănătoase cu ajutorul vitaminelor sintetice. Când rezervele corpului de vitamina B naturală scad, reacţiile metabolice de fuziune se reduc şi apare anemia pernicioasă (reducerea periculoasă a numărului de celule roşii din sânge, cele care transportă oxigenul). Dacă acest simptom este ignorat, el poate conduce la prăbuşirea completă a sistemului imunitar.
Imunitate scăzută
Atunci când suntem bolnavi, numărul celulelor albe din sânge ar trebui să crească. Dacă acest lucru nu se întâmplă, apare boala. Lipsit de o cantitate suficientă de vitamine B, corpul devine lipsit de apărare. Câteva surse excelente de vitamina B reală sunt: tabletele de ficat biogen, algele Klammath, polenul armonic, orezul, legumele cu frunze verzi şi carnea roşie organică.
Tutunul
Tutunul verde sunt înţesate de vitamina B. Cel uscat este chiar mai concentrat. Sucul de tutun verde conţine nicotină, care este un alcaloid. Tutunul uscat conţine acid nicotinic. Acidul nicotinic, niacina şi nicotinamida sunt forme acide ale nicotinei.
Niacina este promovată la ora actuală ca fiind vitamina „inimii”, lucru care este adevărat, dacă derivă dintr-o sursă alimentară naturală. Niacina naturală îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi are calităţi anticoagulante. Experţii susţin că înroşirea pielii care însoţeşte ingerarea niacinei se datorează efectului acestei vitamine asupra sângelui. Acest lucru nu este adevărat. Efectul de înroşire se datorează unei reacţii alergice (manifestată sub forma unui „şoc” moderat) în faţa moleculelor sintetice de niacină. Singurele surse sigure de vitamina B sunt cele alimentare.
Vitamine din legume
Legumele organice verzi se numără printre cele mai bune surse de vitamina B. Carnea conţine cantităţi limitate de triptofan, un aminoacid pe care ficatul îl transformă în niacină (din 60 de miligrame de triptofan se obţine un miligram de niacină). Este uluitor că autorităţile au interzis acest aminoacid. In ceea ce mă priveşte, prefer să îmi iau aminoacizii din super-alimentele integrale precum ficatul biogen şi algele Klammath.
Alcaloizii
Alcaloizii din alimente pot deveni otrăvitori dacă sunt consumaţi în exces. Alcaloizii sunt nişte compuşi pe bază de azot care au proprietăţi fiziologice de „scriere”. Altfel spus, ei determină declanşarea anumitor procese. Pe scala pH-ului, alcaloizii sunt alcalini. Printre alimentele alcaloide comune se numără spanacul, ceea ce explică de ce atâţia oameni au dificultăţi în a digera acest aliment. El este extrem de hrănitor, dar trebuie preparat cu lămâie sau cu oţet pentru ca organismul să-l poată digera. În ceea ce priveşte tutunul, trebuie să menţionăm că există diferite specii. Nu toate fiind indicate pentru consum. Nu trebuie confundate varietăţile de tutun de grădină şi comercial cu tutunul.
Nicotina
Nicotina a fost numită astfel după numele lui Jean Nicot, un ambasador francez în Portugalia. El a trimis primele seminţe de tutun la Paris în anul 1550. Nu mai târziu de 1571, nicotina în stare empirică fusese deja izolată din tutun. In 1828 a fost izolată nicotina purificată. In anul 1867, s-a demonstrat că nicotina vindecă limba neagră şi pelagra, dar acest lucru a fost ignorat de majoritatea medicilor.
Nicotina în stare naturală este o sursă alimentară extrem de bogată în vitamine B. In schimb, purificată sau sintetizată, ea devine extrem de periculoasă. Mâncată sub formă de frunze şi în cantităţi mici, ea nu generează probleme. Indienii o consumau cu regularitate.
Nicotina din frunzele uscate de tutun nu este atât de toxică pe cât am fost învăţaţi. În caz contrar, fumătorii şi cei care mestecă tutun ar muri pe loc. Doresc să vă reamintesc că membranele de pe tractul respiratoriu sunt cele mai delicate, absorbţia fiind extrem de rapidă prin ele. Ţigările sunt periculoase nu din cauza nicotinei, ci din cauza celorlalţi compuşi din ele, şi nu vorbesc acum de „tutun”! Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre trabucuri (care nu sunt aproape deloc toxice), lucru uşor de identificat şi după mirosul lor fin.
”Cum poate fi inversat procesul de îmbătrânire”, John Thomas
Jurnal Spiritual