Alimentele bogate în vitamine – o sănătate de fier

2
148
vitaminele A, C şi EProbleme de vedere, inflamaţii ale pielii, lipsa apetitului, bătăi neregulate ale inimii sunt câteva dintre semnalele care indică o lipsă de vitamine. Însă această carenţă poate fi contracarată cu ajutorul câtorva alimente bogate în substanţe respective, care nu trebuie să vă lipsească din meniul zilnic.

Oboseala poate fi combătută cu ajutorul alimentelor bogate în vitaminele A, C şi E

Tâieturile se vindecă foarte greu?

Aveţi pete albe pe unghii?

Răciţi adesea?

Obosiţi la cel mai mic efort?

Înseamnă că sistemul dumneavoastră imunitar nu este suficient de rezistent. Dar poate fi întărit cu ajutorul vitaminelor A, C şi E. Toate fructele conţin vitamina C, chiar dacă într-un procent scăzut în comparaţie cu citricele. Pentru o gustare înainte de prânz sunt indicate salatele de fructe. De asemenea, din salate nu trebuie să lipsească roşiile, fiindcă sunt printre alimentele cele mai bogate în vitaminele A, C şi E.

Dacă veţi opta pentru o astfel de strategie alimentară, va creşte rezistenţa la viruşi, se va îmbunătăţi vederea şi circulaţia sanguină, iar rezistenţa la stres şi la oboseală se va mări.

Dinţii devin mai puternici mâncând ficat, ouă şi legume cu frunze verzi

Aveţi dinţii sensibili, adică se cariază foarte repede? Ce înseamnă acest lucru? Probabil aveţi nevoie de mai mult calciu, al cărui nivel este controlat de vitaminele D şi K. Sunt indicate expunerile prelungite la soare, pentru că lumina stimulează producerea de vitamina D. La fiecare trei zile, luaţi câte o capsulă cu vitaminele D şi K. Timp de două săptămâni, mâncaţi în fiecare zi legume cu frunze verzi. Mâncaţi şi ficat, ouă, lactate. Sunt bune şi varza, broccoli şi conopida.

Fumătoarele trebuie să mănânce alimente bogate în vitaminele C, E şi A

Fumaţi mai mult de două ţigări pe zi?

Obişnuiţi să beţi alcool din când în când?

Obişnuiţi să luaţi pilule anticoncepţionale?

Toate aceste gesturi au drept rezultat distrugerea vitaminelor din organism. Fumul constrânge organismul să apeleze la rezervele sale de vitamina A, C, E, B, D. Alcoolul inflamează mucoasa gastrică, care, astfel, nu mai absoarbe vitaminele. Antibioticele distrug vitaminele K şi B. Anticoncepţionalele, în schimb, reduc vitaminele K şi C. Atenţie şi la lazative: pot distruge vitamina D.

Urmând o cură alimentară din care să nu lipsească lămâile, portocalele, nucile, alunele, morcovii, pătrunjelul, carnea slabă, germenii de grâu, puteţi compensa toate aceste carenţe. Dar e important să respectaţi dozele, fiindcă mărirea acestora va duce la hipervitaminoză, care poate crea efecte secundare nedorite.

Pentru un psihic sănătos mâncaţi pâine integrală şi drojdie de bere

Sunteţi tristă şi aveţi accese de furie ori vă confruntaţi cu stări de dispoziţie foarte schimbătoare? Înseamnă că aveţi nevoie de vitamina B6, indispensabilă pentru asimilarea proteinelor. Dar, în plus, aveţi dureri de coloană şi un mers înclinat, e nevoie să vă îmbogăţiţi dieta cu alimente ce conţin vitaminele B2, B5, care ajută la menţinerea elasticităţii şi tonicităţii oaselor şi musculaturii. E suficient să mâncaţi pâine integrală. Pentru o terapie de urgenţă mâncaţi drojdie de bere, iar dacă simptomele persistă, consultaţi medicul. Vitaminele B au o acţiune calmantă şi reglează starea emoţională, iar somnul va deveni mai liniştit. În plus, dispar problemele de rigiditate musculară, cauza durerilor de spate. Vitamina B5 este conţinută de ficat, Gălbenuş de ou şi cereale integrate. Nu puneţi mult oţet la salate, pentru că vă distruge vitamina B5.

Dacă sunteţi vegetariană, atenţie la carenţele proteice

Vegetarienii consumă multe fructe, legume şi verdeţuri, dar lipsa din alimentaţie a unor produse precum lapte, ouă poate duce la apariţia unor probleme de sănătate.

ATENŢIE: trebuie să înlocuiţi carnea cu o cantitate mare de legume şi cereale. Astfel, veţi preveni riscul unor carenţe proteice. Sunt indicate mâncărurile cu fasole, paste, orez şi mazăre. Adevărata problemă este vitamina B12, care se găseşte exclusiv în alimentele de origine animală. Lipsa acestei substanţe nu trebuie subevaluată. Este unica conţine cobalt, un element indispensabil pentru sănătatea noastră. Dacă lipseşte, pot apărea probleme legate de sistemul nervos.

Revista „Asul Verde”

Jurnal Spiritual

2 COMENTARII

  1. Bună ziua! Într-adevăr, este important pentru sănătate să consumăm cât mai multe fructe și legume! O zi frumoasă vă dorim! Mulțumim pentru comentariu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here