Voluntarilor din Geoparcul Dinozaurilor primesc certificate internaționale Voluntpass

0
274

dinozaurActivitatea celor mai buni voluntari din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, ajunși în ultima clasă de liceu, a fost recunoscută oficial marți prin acordarea certificatelor internaționale de voluntariat Voluntpass, în cadrul unei manifestări ce a avut loc la Colegiul Național “I.C. Brătianu” din orașul Hațeg, școala la care au studiat acești tineri.

Voluntarii au mai primit o diplomă ce atestă activitățile la care au participat și suplimentul de diplomă în care sunt menționate competențele dobândite.

Atât certificatele de voluntariat, cât și diplomele au fost emise de Universitatea din București — administratorul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, voluntarii pentru Geoparc fiind primii din țară care au obținut din partea instituției de învățământ superior astfel de certificate cu recunoaștere internațională.

“Andrei Andreșoi, Daniel Barboni, Ema Bogdan, Andrei Dincă, Larisa Duță, Maria — Cristina Marton, Bogdan Stegărescu și Andra Szakacs — Mikes sunt opt dintre voluntarii care, deși foarte preocupați cu pregătirea pentru examenele de final de liceu, au reușit ca, în mai puțin de un an și jumătate, să strângă, fiecare, sute de ore de voluntariat. ‘Casa Vulcanilor’, ‘Salvăm trecutul pentru viitor’, ‘Crosul Cetății Regale a Hațegului’, amenajarea traseelor tematice și de vizitare către Cetatea Regală a Hațegului și spre ‘Tăul fără fund’ din localitatea Peșteana, sunt doar câteva proiecte dintr-o listă lungă în care s-au implicat voluntarii pentru Geoparc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa, citat de Agerpres.

Elevii au apreciat că experiența muncii ca voluntar în cadrul Geoparcului a fost una extrem de interesantă, în care ideile pe care le-au avut s-au putut concretiza în proiecte viabile.

Pe măsură ce îndeplinesc numărul de ore de voluntariat, la cerere, vor primi certificate și diplome voluntarii mai noi sau mai vechi ai Geoparcului.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și câteva dintre principalele proiecte ce urmează să fie derulate în această vară pe teritoriul Geoparcului, cu sprijinul voluntarilor. Între acestea se numără reamenajarea potecii tematice Valea Dinozaurilor și “Grădina aromată a timpului”, toate finanțate de Fundația pentru Parteneriat și o companie privată din România.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here