Vom vedea Iubirea și Adevărul

0
75

adevar„Ceea ce fac Eu, tu nu știi acum, dar vei înțelege după aceasta.” (Ioan 13, 7)

Adevărul acestor cuvinte nu va trece nicicând, dar, pentru a le înțelege pe deplin, ne trebuie credință și nădejde. Unul Dumnezeu vede armonie deplină în toate, chiar și acolo unde nouă ni se pare că domnește un haos grozav.Să nu deznădăjduim: credința este asemenea zorilor. Când se ivesc zorile înseamnă că ziua este aproape. Avem momente când nu vedem nimic înaintea ochilor, când ziua de mâine ne este învăluită în taină, când ni se pare că stăm pe marginea prăpastiei. Să nu uităm că, și atunci, calea pe care ne-o arată Domnul rămâne pentru noi deschisă. El, Care a umblat pe apă, le întinde mereu mâna celor ce stau gata să se scufunde.

Să alergăm la picioarele Crucii, cunoscând că nevoința săvârșită pe ea ne făgăduiește și nouă izbândă asupra răului. Chiar dacă nu știm să ne rugăm, suspinele noastre vor ajunge la tronul lui Dumnezeu, iar dacă nu suntem încă în stare de suspine, să rămânem în așteptare. Să așteptăm izbăvirea în liniște și tăcere. Patimi dezlănțuite au luat în stăpânire lumea. Valuri furioase freamătă în sufletele noastre, dar, punând temei pe credință, vom birui lumea, furtuna din suflet ni se va potoli la picioarele Celui ce este „mai mare decât inima noastră și cunoaște totul” (I Ioan 3, 20).

Domnul vrea să ne spele, cum i-a spălat picioarele lui Petru în seara Cinei celei de Taină, când acela nu a înțeles de ce face aceasta. Să-L lăsăm pe Domnul să lucreze asupra noastră, cunoscând că, dacă El nu ne va spăla, nu-I vom putea fi părtași. Deși căile Domnului sunt necunoscute, iar intențiile Lui sunt, de cele mai multe ori, de neînțeles pentru noi, El ne poate învăța îndreptările Sale, încât, atunci când vom ajunge la cea de pe urmă țintă, vom recunoaște în toate câte ni s-au întâmplat numai iubirea și adevărul lui Dumnezeu. Curaj, și să nu ne abatem din drum! Cele ce se văd sunt trecătoare, cele ce nu se văd sunt veșnice (II Corinteni 4, 18). Har și adevăr de la Hristos Iisus, în care este pace, mântuire și lumină.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here