Vrea să traverseze America pe jos pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile obezităţii

0
92

o-OWN-SUPER-SOUL-SUNDAY-DIANA-NYAD-facebookO femeie din Statele Unite, de 65 de ani, care a reuşit să parcurgă înot cei 150 de kilometri care separă Cuba de Florida, şi-a stabilit o nouă ţintă: să traverseze pe jos Statele Unite, alături de o prietenă, pentru a atrage atenţia cu privire la riscurile obezităţii.

Diana Nyad şi prietena sa, Bonnie Stoll, se pregătesc pentru “noul lor vis extrem”: în vara lui 2016, cele două vor parcurge Statele Unite pe jos, relatează Agerpres, citând AFP.

Temerarele vor porni de pe coasta Pacificului spre celălalt capăt al ţării, pe coasta Atlanticului, iar pe drum vor încerca să convingă doritorii să li se alăture.

Demersul lor are loc în contextul în care peste o treime din adulţii din Statele Unite sunt obezi, potrivit datelor furnizate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. De asemenea, obezitatea creşte riscul de diabet, boli cardiovasculare şi de anumite tipuri de cancer, aminteşte AFP.

De altfel, Diana Nyad nu este la prima sa încercare extremă. În septembrie 2013, americanca a fost prima persoană care a traversat înot cei 150 de kilometri care separă Cuba de Florida fără protecţia unei cuşti anti-rechini.

6a017d3f96f2ed970c01a5115f226c970c-800wi

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here