Vrei să fii mai productiv? Află câteva secrete

0
104

stresulVrei să fii mai productiv? Află câteva secrete.

Nu contează ce sau unde munceşti, dar în mod sigur ţi-ai dori să fii mai productiv la locul de muncă. La fel de sigur este că excesul de cofeină sau listele interminabile cu tot ce ai de făcut nu te vor ajuta prea mult.

Forbes a făcut o listă cu secretele productivităţii la locul de muncă, după indicaţiile lui Tony Wang, expert în managementul de proiect.

Fireşte, câteva dintre aceste secrete ar putea să nu fie pe placul tuturor, mai ales când vină vorba despre conducerea superioară.

Pentru a fi mai productiv, taie la jumătate lista cu ce ai de făcut

Să rezolvi tot ce ai de făcut într-o zi de lucru nu înseamnă să umpli o listă lungă. Chiar ai nevoie de cele 30 de sarcini scrise acolo? Mai taie din ele şi asigură-te că ceea ce faci este bine şi sunt lucruri care contează cu adevărat.

Ia mai multe pauze

Durerea de cap ce apare după câteva ore de muncă susţinută este un semn clar că ai nevoie de o pauză. Creierul tău a consumat toată glucoza necesară funcţionării în condiţii optime, aşa că ai nevoie de o pauză.

Fă o plimbare pe afară, du-te să mănânci sau doar meditează la aer curat. Te vei întoarce mai odihnit şi gata să o iei de la capăt.

Pentru a fi mai productiv, urmează regula 80/20

Numai 20 la sută din ceea ce faci într-o zi produce 80 la sută din rezultatul pe care îl ai la finalul zilei. Elimină lucrurile care nu contează, care nu au niciun efect asupra rezultatului final, pentru că acestea au un efect negativ asupra productivităţii.

De exemplu, atunci când ai de făcut un proiect, împarte-l în mai multe secţiuni şi elimină sistematic sarcini, până când vei ajunge la cei 20 la sută care îţi asigură 80 la sută din rezultatul final.

Foloseşte-ţi dimineţile

Cel mai mare ucigaş al productivităţii este să-ţi începi dimineaţa verificându-ţi mail-ul de serviciu sau consultându-ţi agenda. Dacă îţi vei concentra atenţia asupra ta, vei lua un mic dejun copios, vei citi ştirile, vei medita sau vei merge la sală, te vei asigura că ai la dispoziţie “combustibilul” necesar pentru o zi de muncă.

Cele mai grele sarcini, înainte de prânz

Este important să te apuci de ce-i mai greu dimineaţa, atunci când creierul este odihnit. Ai putea să-ţi stabileşti întâlnirile pentru după amiază, iar dimineaţa să-ţi foloseşti creativitatea pentru cele mai grele sarcini.

Pentru a fi mai productiv, învaţă să foloseşti mail-ul eficient

În general, scrierea mesajelor de email omoară productivitatea şi este o distragere de la alte lucruri mai importante pe care le ai de făcut. De exemplu, mulţi copiază toate adresele de mail la “to”, distrăgând atenţia celor care primesc mesajul.

Ca regulă, dacă primeşti un mail în care sunt mulţi trecuţi la “To” sau la “CC”, fă celorlalţi o favoare şi copiază-i la “BCC” înainte de a da reply. Dacă primeşti mai mult de două răspunsuri la un mail, este cazul să pui mâna pe telefon şi să rezolvi problemele mai rapid.

Nu încerca să faci 10 lucruri odată

Nu mai încerca să faci mai multe lucruri odată. Schimbându-ţi centrul atenţiei de 10 ori faci că IQ-ul să scandă cu o medie de 10 procente.

Este mult mai eficient să termini o treabă şi apoi să te apuci de alta.

Sursa ziare.com

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here